Nove informacija o stanju supružnika Amre i Abda otkrivene su na sajtu koji je napravila porodica.

- Pregledom je utvrđeno da je trudna, dok je Abdo sada u komi i pati od opekotina na 35 odsto tela, a šanse da preživi su male jer se koža mora ukloniti kako ne bi došlo do komplikacija, ali može se ukloniti tek nakon što se njegovo mesto pokrije alternativnom kožom - navodi se u apelu.

Porodica i rođaci stradalih mališana apeluju za pomoć.

- Spasite oca koji je izgubio četvoro dece. Abdu je potrebna donacija kože odmah nakon što je zadobio opekotine na 35 odsto tela - navodi se na sajtu.

Oni su preko društvenih mreža pozvali sve koji su u situaciji da mu doniraju krv, pošto je u teškom stanju u bolnici.

- Moja četiri nećaka su nastradala u požaru, a moja snaja i rođak su u teškom stanju. Molim vas da nam pomognete i pomolite se za njihovo zdravlje. Abdulrahimovo stanje je zabrinjavajuće i hitno su nam potrebni davaoci kože i krvi u Beogradu - napisala je rođaka nesrećnog Egipćanina.

Podsetimo, u stravičnom požaru nastradalo je četvoro dece stare od šest meseci do pet godina, a otac i majka su u teškom stanju, sa opekotinama opasnim po život prebačeni u bolnicu. Majka Amra A. ima opekotine na 18 odsto tela.

NJu su doktori prebacili u Beograd, u kliniku "Laza Lazarević", nakon saznanja šta se dogodilo, kaže rođak porodice.

Otac četvoro mališana živ je goreo dok je pokušavao da spase svoju decu, tvrde očevici ovog strašnog događaja. Nesrećni čovek je preko terase pokušao da uđe u sobu gde su mu bila deca, ali nije uspeo da otvori vrata.

Lekari u novopazarskoj bolnici rekli su da su tela troje dece bila praktično ugljenisana prilikom prijema, dok je četvrto dete davalo znake života, ali su opekotine bile toliko jezive da ni reanimacijom nije moglo biti spaseno.

Komšije ove porodice kažu da ne pamte tako veliku tragediju u njihovom kraju.

- Čuli smo da je troje dece bilo potpuno ugljenisano, dok je četvrto preminulo u bolnici u Pazaru. Naježili smo se, kolika tragedija nas je zadesila. Komšinica je slučajno prolazila pored zgrade i videla oca dečice kako gori na terasi - kaže komšija i dodaje:

- Čovek je živ goreo, vatra mu je bila na telu! Dozivao je pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje dece i spase ih, ali nažalost nije uspeo, i pošto je i sam goreo skočio je sa terase.

BONUS VIDEO: