Од 24. марта 2023. године живот свих нас се драстично мења, јер први пут после 15 година  планета трансформације Плутон мења свој знак. У астрологији, он је тај који је одговоран за промену трендова у генерацијама, а у наталној карти сваке појединачне особе контролише процес трансформације једне од сфера живота.

Овог пута Плутон напушта Јарца, где је био од 2008. године, и улази у Водолију у којој ће бити до 2043. године, фокусирајући се на трансформацију друштвене идеологије, свести масе и сфере технологије.

Фото: Профимедиа

 

 

Последњи пут Плутон је био у Водолији од 1778. до 1796. године, што је довело до појаве Сједињених Држава, Француске револуције и почетка похода Наполеона Бонапарте.

Плутон уништава у нашим животима оно што уништава нас саме. Размислите шта вас спречава да се тренутно осећате потпуно срећно? Честитамо – ово ће бити у фокусу наредних неколико година.

У астрологији се верује да Плутон у Водолији потпуно трансформише свест људи – чини их слободнијим, а такође им отвара очи за догме које су већ застареле и захтевају промене за даље постојање система.

Многи сматрају да је знак Водолије сазвежђе револуционара, али у ствари, највиша манифестација Водолије је уништавање старог да би се створило ново. Ниједна Водолија не уништава ништа а да за то не преузме одговорност! Дакле, закон Водолије каже да се прво морате стиснути у оквире да бисте их упознали и изашли из њих. Од марта 2023. Плутон у Водолији ће нам свима дати повећање снаге воље, храбрости, а такође доприноси и ширењу погледа на свет.

Током периода од 2023. до 2043. године, Плутон ће озбиљно променити светски поредак, а такође ће натерати читаво човечанство да ради на развоју информационих технологија.

За појединца, Водолија означава снове, дугорочне планове, а такође означава пријатеље и интересне заједнице. Од марта 2023. нове идеологије, идеје, људи могу буквално да уђу у свачији живот – као да желите да удахнете глобалну трансформацију. У наталној карти сваке особе, кућа у коју пада Водолија сматра се мотором напретка. Стога ће Плутон у овој кући Водолије натерати сваку особу да „урања“ у ову област, потпуно подвргавајући остале секторе.

Фото: Профимедиа

 

 

Ован

Плутон ће променити ваш сектор пријатеља. Око вас ће се појавити моћнији и утицајнији људи. Вероватно ће ваша енергија бити потрошена на повећање друштвене активности. Од 2023. до 2043. бавићете се јавним говором, почећете активно да водите друштвене мреже, ћаскања – ваша комуникација на интернету ће се вишеструко повећати управо зато што ово ће постати ваш посао! Осим тога, Плутон ће потпуно променити ваше снове – оно што вам је годинама уназад било примамљиво и занимљиво сада ће вам изгледати страно, застарело. Ваше идеје о успеху ће се променити: чиниће вам се да ћете постати млађи, ући у информационе технологије и уопште, за 20 година, постати мајстор рада са заједницом у било ком правцу.

Бик

Плутон ће вам потпуно променити каријеру – он ће стајати на вашем статусном сектору, чинећи вас веома утицајним у очима других људи. Можете преузети озбиљну јавну позицију, добити вредну јавну титулу или чак потпуно преиспитати своју професију. Плутон вас може натерати да промените правац свог живота – можете бити заинтересовани за друштвене пројекте, интернет технологије, водити компанију друштвених медија, са блогерима или филмском индустријом. Такође током овог периода можете променити своје мишљење о ауторитетима – ти људи, идеје или фондације које су вас водиле последњих 15 година једноставно неће имати смисла. Схватићете да се ваш концепт успеха мења, а са њим и сврха вашег живота.

Близанци

Имате велику срећу, јер ће Плутон аспектовати ваше Сунце 20 година, дајући вам невиђени раст, као и могућности да се остварите у науци, технологији, медијима, инжењерству, друштвеним наукама, као и у области неурологије, психе и езотеричне студије. Такав успех се дешава једном у животу, тако да само треба да будете у право време на правом месту. Плутон ће ући у ваш сектор образовања, путовања у иностранство и рада у међународној сфери. Можете ићи да студирате за нову професију, преселити се у другу земљу или ићи да радите у великој међународној корпорацији. Ваш успех лежи у раду са странцима, или у заједници са њима – зато почните да учите нови језик, савладајте нову сродну професију и спремите се за озбиљан скок. Оно што је важно је да ће и Плутон променити ваш поглед – то се може догодити нагло, због неког конкретног догађаја. На пример, можете изненада променити веру, преиспитати своје ставове о томе у шта верујете. Главно питање ових двадесет година је који су ваши идеали?

Рак

Плутон улази у ваш сектор кризе, менталних ставова, навика и страхова – традиционално овом кућом и влада ова планета! То значи да ћете потпуно променити своје навике, највероватније се ослободити штетне зависности (ако постоји), променити однос према новцу и потпуно ревидирати сопствене ставове. Плутон ће вршити притисак на заједничке финансије породице – можете узети кредит на 20 година (на пример, куповина викендице), или ћете радити на стварању озбиљног наследства за своју децу. Осим тога, Плутон ће променити ваш однос према страховима – бићете суочени са чињеницом да ћете видети како страхови контролишу вас, а када их видите лако ћете се ослободити и моћи ћете да кренете даље.

 

Лав

Плутон улази у ваш сектор брака, породичних односа и правних аранжмана и веза на 20 година. То значи да од марта 2023. у ваш живот могу да уђу веома утицајни људи. Зо може бити или самац (обдарен моћи и статусом), или клијенти/радне колеге који ће бити прилично познати и веома успешни. Ако је ваш брак у кризи, онда Плутон може донети развод. Схватите да Плутон уништава у нашим животима оно што полако уништава вас. Стога, ако сте у браку са нарцисом, злостављачем или само патите у вези, онда ће од марта 2023. године ситуација почети драматично да се мења. За поједине Лавове, Плутон ће донети префињеност перцепцији односа, као и брака између 2023. и 2043. године.

Девица

Плутон ће потпуно променити ваш однос према вашем животу, свакодневној рутини и послу. Улази у ваш сектор дужности, одговорности и здравља, па ћете за 20 година потпуно променити навике и режим у исхрани – мораћете да се бавите спортом, постанете љубитељ правилне исхране и здравог начина живота. У ствари, Плутонова велика идеја је да промени начин на који радите и шта радите свакодневно. На пример, можете или да промените своју професију или да постанете слободњак са пуним радним временом или да отворите сопствени бизнис. Плутон увек даје велики губитак енергије у сектору у коме се налази. Очекујте повећање оптерећења домаћинства (на пример, ако саградите кућу, преселите се у ново место). Такође ћете активно запошљавати нове људе и помоћнике.

Фото: Профимедиа

 

 

Вага

Као и сви ваздушни знаци, Плутон вам спрема поклоне – између њега и вашег Сунца у наталној карти биће аспект тригона. Ово је помоћ, подршка и буквални „ударац“ Универзума за ваш раст. Ако ће за многе знакове то бити у облику кризе, онда ће у вашем случају планета променити вашу перцепцију среће. Оно што сте некада сматрали обичним може постати извор невероватне виталности за вас! Плутон почиње да ради на вашем сектору деце и вашем сопственом послу: можда ћете имати повећано оптерећење повезано са дететом (на пример, зато што ће се родити), а поред тога, одлучите да креирате лични пројекат. Генерално, овај сектор на вашој наталној карти је одговоран за самољубље и за тему радости, среће и пуноће живота – у наредних 20 година потпуно ћете променити свој став према овоме. На пример, разумећете да ваша љубав према себи утиче на све области вашег живота, тако да морате озбиљно да упознате своје унутрашње дете! Чека вас нови хоби, креативност, спорт у новом кругу људи, а због тога ћете можда имати нову љубавну везу!

Шкорпија

Од марта 2023, Плутон почиње да ради на вашем питању са становима, некретнинама и породичним вредностима: у наредним годинама можете почети да градите кућу, преселите се у другу земљу, и уопште, мораћете да посветите велику пажњу својим најмилијима. Генерално, Водолија је у вашем сектору темеља личности – осетићете да се мења. Догме ваших родитеља су застареле и време је да створите сопствену структуру и развијете језгро у себи. Плутон ће дати озбиљно сазревање кроз губитак темеља, корена – у симболичком смислу, наравно. На пример, пресељење у другу земљу и тамо ћете „створити“ породицу око себе.

Стрелац

Плутон почиње да ради на вашем односу са браћом и сестрама и такође може довести до повећаног интересовања за учење, путовања, па чак и подучавање. У наредних 20 година сигурно ћете се преселити, научити неку важну нову вештину (страни језик, астрологија, програмирање), а мораћете и да преузмете велику одговорност за родбину – на пример, вашим рођацима ће бити потребна ваша финансијска или друга помоћ. Такође, Плутон ће вам донети оштру промену у дневним рутама – имаћете другачији превоз, путеве и документа која свакодневно користите. У овом периоду можете више пута променити школу, наставнике или ћете морати више пута да мењате пасоше, боравишне дозволе и дипломе. Дефинитивно вам неће бити досадно – имаћете пораст броја пријатеља уокружењу, јер ћете због нових околности постати невероватно друштвени.

Јарац

Плутон улази у ваш сектор вредности, финансија и самопоштовања: наредних 20 година потпуно ће променити оно што вам је важно и драго. Чак ћете променити и свој став према приходима и потрошњи – раније купљене ствари ће вам изгледати празне, јер ћете желети да постанете напреднији и да инвестирате које вас могу покренути напред (на пример, уместо јефтиних ствари, научићете да купујете нешто статусно, технолошко или почети носити еко-брендове). Од марта 2023. ваша плата може нагло да се промени – можда ће бити много више новца, али ће у исто време морати да се промене начини зараде. То је због чињенице да ћете једноставно променити свој став према сопственој енергији – ако сте раније могли да радите много за мало новца, сада ћете схватити да су ваше здравље и енергија много вреднији!

Водолија

Плутон улази у ваш знак, дајући вам повећање утицаја у очима целе заједнице – можете стећи невиђену славу, постати вођа мишљења, веома популаран блогер или једноставно водити неку озбиљну структуру. Чињеница је да је лично у вашој карти Плутон одговоран за каријеру и статус, а када уђе у ваш знак, чини вас носиоцем велике моћи. С тим у вези, логично је претпоставити да ће, уласком у ваш знак, планета променити ваш изглед, слику и положај. На пример, у марту 2023. одлучићете за нови стил, промените име, надимак, презиме, боју косе или ћете добити важан документ који дефинише ваш идентитет (нови пасош, боравишна дозвола, држављанство). Плутонови велики дарови се увек постижу уз озбиљну енергетску цену – чак ћете морати да промените своје тело да би могло да издржи овај притисак. На крају крајева, да бисте овладали енергијом, морате бити у стању да је задржите. Због тога је вероватно да можете приметити велике промене на свом телу. У случају проблема, прелома, изненадних операција, требало би да направите паузу и размислите зашто Универзум жели да успорите – шта нисте стигли да завршите, где сте журили без посебне припреме?

Риба

Плутон почиње да ради на вашем сектору психе, самоспознаји и свему што вас спречава да кренете даље. Он улази у ваш сектор миграција, далеких земаља и несвесног у наредним годинама да би се суочио са вашом прошлошћу. На пример, можете се преселити у другу земљу и кроз овај догађај моћи ћете да се заувек опростите од своје прошлости. Плутон вам такође може дати пројекат на друштвеним мрежама, повећавајући славу и утицај на интернету – будите спремни да око вас може израсти читава заједница којој ће бити потребна ваша пажња и савет. Такође, исти сектор је одговоран за милосрђе и доброчинство – можете озбиљно да се бавите темом помоћи другим људима, вероватно организујете сопствени фонд и почнете да помажете онима којима је потребна.

(Србија Данас)