М. Ј. (3) умало није настрадао када га је 7. марта у Сивцу испред куће његове баке у Волобиној улици брутално напао и изгризао власнички пас.

Дечак је пуком срећом преживео напад. Његов отац Бранко каже да му је сина пас ујео за врат он не би имао никакве шансе да преживи.

Дечаци дошли у посету баки

Бака је дечака и неговог двогодишњег брата довезла аутомобилом из Чонопље код Сомбора, где дечаци живе са својим родителима.

- Чим су њих троје изашли из аутомобила, бесан пас насрнуо је на нашег старијег сина. Угризао га је за лице и направио му отворену рану од очног капка до иза увета, дугачку 15 центиметара, која је хируршки зашивена са двадесетак шавова - каже његов отац.

Према његовим речима бака се борила да одбрани унуке од разјареног пса изуједана је по рукама и ногама.

- Пас је растргао зимску јакну нашег детета и можемо само богу да захвалимо што га није угризао за вратну артерију јер би дете искрварило. Срећа је и што пас није напао нашег млађег сина који је стајао поред аутомобила - каже он.

Говори и да је бака запомагала упомоћ, на шта је у помоћ притекао комшија и летвом отерао пса који још увек није пронађен.

- Млађи син се од тада панично плаши паса, а старији, кад га питам шта је било, неће ништа да прича, само окрене главу. То показује да је у шоку. Нисам љут ни на кога и ништа не тражим, само желим да ми дете изађе из болнице, да се опорави и да то што пре заборавимо - каже отац, напоменувши да би власници требало да пазе да им пси не излазе на улицу, јер би и друга деца могу да настрадају.

Према Бранковим сазнањима, његовог сина је напао црни мађарски пулин, који је пастирски пас. У опису ове животиње се наводи да реагује лавежом на сваку непознату особу, да је дружељубива, али, како истиче Бранко, можда је постала агресивна јер је била малтретирана.

Власници паса главни кривци

Миленко Рајић, секретар Месне заеднице Сивац, каже да се у селу води стална битка са напуштеним животинама.

- Пре две-три недеље управо из Волобине улице, на позив људи који тамо живе, екипа зоохигиенске службе КП "Комуналац" из Куле одвезла је пуну приколицу ухваћених паса у прихватилиште. Главни кривци што су пси на улици су власници који их пуштају из дворишта или штенад у џаковима односе у атар, одакле се, кад порасту, враћају у село - рекао је он.

БОНУС ВИДЕО: