Куртај се пред судом изјаснио да није крив.

Тужилац Фатос Ајвази прочитао је оптужницу против припадника КБС наводећи да је он у овом случају починио кривично дело „изазивање опште опасности“.

Према наводима оптужнице, окривљени је намерно, уз употребу оружја, проузроковао велику опасност по животе и тела људи, тако што је, док се возио аутомобилом у правцу Брезовице, стигао до села Готовуше, када је наишао је на групу грађана коју су ометали, онемогућавали слободно кретање возила.

- Прво им је затрубио да му ослободе пут, а затим кроз прозор свог возила пуцао једном у ваздух из револвера, а други пут у у земљу, када је пројектил погодио асфалт, а део пројектила погодио оштећеног С.С. у горњи део руке, док други део пројектила погодио другог оштећеног М.С.у леву руку. Повреде на основу мишљења и налаза вештака спадају у лаке телесне повреде са привременим здравственим последицама - рекао је између осталог тужилац Ајвази.

Подсетимо, српски дечак и младић су рањени у Готовуши када су се из сече бадњака враћали својим кућама. На њих је из возила пуцао Азем Куртај. Један је рањен у шаку док је други задобио прострелну рану рамена.

Куртај је побегао са лица места, а касније је ухапшен.

(Kосово Oнлajn)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".