Жижић ликвидран пред братом и пријатељима

Како медији сазнају, осумњичени је до детаља испричао како и због чега је учествовао у убиство Радошевића који је у четвртак брутално ликвидиран пред бројним очевицима на једној пумпи у Рушњу. Двојица егзекутора дошла су у локал у коме је седео Радошевић и испалили кишу метака у Никшићанина.

- Осумњичени Марко је у тужилаштву наводно рекао да је наручилац Радошевићевог убиства исти човек који је својевремено наручио и убиство Луке Жижића који је ликвидран у свом локалу на Новом Београд пред братом и пријатељима - каже извор и подсећа да је Лука Жижић убијен 28. априла прошле године, а осумњичени за његово убиство је Стефан М. из Краљева који је ухапшен седам дана након злочина у штек стану.

Фото: МУП РС

 

Како је даље објашњено, ово убиство је повезано са егзекуцијом Жижића.

Фото: Новости

 

Спектакурална акција полиције Републике Српске

- Осумњичени је на саслушању рекао и да ликвидација Ранка Радошевића има везе са страхом од освете за убиство Жижића, с обзиром на то да је покојни Лука Жижић син Мије Жижића, са којим је Ранко Ескобар био веома добар пријатељ. Иначе, њих двојицу поред пријатељства везује и чињеница да су из истог места у Црној Гори. Страховали су да би Радошевић могао да организује освету за убиство Луке Жижића па су одлучили га да убију - каже извор и додаје:

Фото: Принтскрин

 

- Марко Пјановић је у свом исказу причао и о својој ухапшеној девојци Азри Ш. која је лишена слободе у уторак у студентском дому. Наиме, рекао је му је дојавила шта се спрема и да је покушала да побегне, али је спречена у спектакуралној акцији полиције Републике Српске.

Иначе, у овом тренутку полиција БиХ има много више сазнања о овом случају, него српкска полиција, али ће заједничким снагама завршити истрагу.

Подсетимо, Лука Жижић убијен је кобног дана у кафићу који је држао, а осумњичени је био обучен у радничко одело и такав је ушао у његов локал и у њега испалио чак седам хитаца.

 

 

Међутим, пријатељи и брат убијеног одмах су реаговали и покушали да га савладају. Они су му стргли маску с лица, качкет, једну рукавицу, чак и одузели пиштољ, али је успео да се отргне и побегне електричним тротинетом, ствари које су му остале на месту злочина брзо су полицију довеле до њега.

БОНУС ВИДЕО: 

ИМА МРТВИХ У ПОДГОРИЦИ: Експлодирала бомба у суду, више људи повређено

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".