Ако смо и мислили да се омекшивач за веш може користити само за мекшу и миришљаву одећу, заљубљеници у чишћење на друштвеним мрежама стално показују да то није тако и откривају му нове сврхе.

Прање судопере 

Популарна британска инфлуенсерка Мрс. Хинцх показала је својим бројним фановима како она с омекшивачем пере и кухињску судоперу, која након тога блиста и мирише на тек опрано рубље. Судоперу прво запуши и у њу улије два пуна чепа омиљеног омекшивача, па равно из кувала за воду дода и врућу воду.

 - Омекшивач оставите да делује четири сата, пустите воду из судопере и сунђером очистите ако је остало прљавштине - саветује Мрс. Хинцх.

Фото: Профимедиа

 

 

Прање прашњавих радијатора

Једна је жена на ТикТоку показала како прашњаве радијаторе пере сунђером, врућом водом и омекшивачем.

- Омекшивач за веш на старом и прашњавом радијатору: сада изгледа као нов и сјајно мирише - поделила је.

Брисање прашине 

Корисница “Цлеан Qуеен” показала је на ТикТоку свој врло једноставни трик како с омекшивачем спречава да се прашина сакупља на лајснама врата.

- Сипајте мало омекшивача на крпу и пребришите, омекшивач ће спречити да се опет брзо скупи прашина - каже она.

Освежавање WЦ-а

Многе су жене на друштвеним мрежама показале како, након што WЦ шкољку добро оперу, директно у котлић сипају омекшивач како би купатило замирисало при сваком пуштању воде.

Прање улазних врата 

Ако је добар за чишћење радијатора, зашто не би био и за врата - пише једна Инстаграм корисница, а с мало топле воде, омекшивачем и сунђером, она изгледају као нова.

Такође једна ТикТок корисница, под надимком Ниц, поделила је како у дифузор са трском додаје омекшивач и воду, а онда врати већ коришћене штапиће трске.

- Мирише невероватно, боље него пре - написала је.

Фото: Профимедиа

 

 

Чишћење тепиха

Ако желите открити колико прљавштине има на тепиху испред улазних врата или оном у купатилу, оперите га у кади с водом и омекшивачем, саветују љубитељи чишћења. За најбољи ефекат препоручују прање тепиха у пенушавој купки, а затим додавање мало омекшивача којег оставе да делује 30-ак минута пре испирања.

БОНУС ВИДЕО: