Наредних дана право пролећно време, само у понедељак мало свежије уз могућу појаву кише. У другом делу недеље максимуми и преко +20 степени Целзијуса. Погоршање уз падавине и захлађење могуће око 25. марта. Погледајте какво нас време чека до краја месеца у најновијој прогнози за Србију.

Више падавина се очекује над северним и делом средњег Јадрана, залеђу југозападне Хрватске, западу и северозападу овде државе као и на западу БиХ, док ће ређе кише и пљускова после подне и увече бити и над деловима средишње БиХ и северозападне Србије.

У понедељак над деловима региона где ће бити више облака свежије уз максимум до око +13 степени Целзијуса, а анд осталим делом региоона и до +18 степени Целзијуса.

Током већег дела следеће недеље наш део Европе ће се налазити у пољу антициклона преко којег ће са југозапада струјати сув и топао ваздух. Преовлађиваће суво и претежно сунчано време. Јутра прохладна, понегде уз маглу али се мраз на очекује (осим навишим планинама). Током дана претежно сунчано и релативно топло уз максимуме који ће се угланвом кретати од +14 до +20 степени Целзијуса, а у другом делу недеље локално и око +23 степена Целзијуса.

 

После 25.03. има услова за погоршање, падвине и захлађење али више детаља о снази и типу тог захлађења ће бити доступно тек после 21.03. када се датум приближи, стоји у прогнози.

- За сада је оперативни ГФС знатно “јачи” са тим захлађењем у односу на ЕЦМWФ и ЈМА модел и “прети” ниским температурама уз могућу појаву мраза. Надам се да се трај тренд неће појавити и на осталим моделима јер би тако нешто значило крај за већину воћарских култура када је сезона 2023. у питању и мраз би готово сигуно уништио цветове - објашњава метеоролог.
За сада у наредних 5-6 дана право пролећно време уз ређу појаву кише у понедељак и максимуме око или изнад просека, закључује Чубрило.

БОНУС ВИДЕО

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".