Narednih dana pravo prolećno vreme, samo u ponedeljak malo svežije uz moguću pojavu kiše. U drugom delu nedelje maksimumi i preko +20 stepeni Celzijusa. Pogoršanje uz padavine i zahlađenje moguće oko 25. marta. Pogledajte kakvo nas vreme čeka do kraja meseca u najnovijoj prognozi za Srbiju.

Više padavina se očekuje nad severnim i delom srednjeg Jadrana, zaleđu jugozapadne Hrvatske, zapadu i severozapadu ovde države kao i na zapadu BiH, dok će ređe kiše i pljuskova posle podne i uveče biti i nad delovima središnje BiH i severozapadne Srbije.

U ponedeljak nad delovima regiona gde će biti više oblaka svežije uz maksimum do oko +13 stepeni Celzijusa, a and ostalim delom regioona i do +18 stepeni Celzijusa.

Tokom većeg dela sledeće nedelje naš deo Evrope će se nalaziti u polju anticiklona preko kojeg će sa jugozapada strujati suv i topao vazduh. Preovlađivaće suvo i pretežno sunčano vreme. Jutra prohladna, ponegde uz maglu ali se mraz na očekuje (osim navišim planinama). Tokom dana pretežno sunčano i relativno toplo uz maksimume koji će se uglanvom kretati od +14 do +20 stepeni Celzijusa, a u drugom delu nedelje lokalno i oko +23 stepena Celzijusa.

 

Posle 25.03. ima uslova za pogoršanje, padvine i zahlađenje ali više detalja o snazi i tipu tog zahlađenja će biti dostupno tek posle 21.03. kada se datum približi, stoji u prognozi.

- Za sada je operativni GFS znatno “jači” sa tim zahlađenjem u odnosu na ECMWF i JMA model i “preti” niskim temperaturama uz moguću pojavu mraza. Nadam se da se traj trend neće pojaviti i na ostalim modelima jer bi tako nešto značilo kraj za većinu voćarskih kultura kada je sezona 2023. u pitanju i mraz bi gotovo siguno uništio cvetove - objašnjava meteorolog.
Za sada u narednih 5-6 dana pravo prolećno vreme uz ređu pojavu kiše u ponedeljak i maksimume oko ili iznad proseka, zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".