ВАГА

Вага је знак партнерства. Они воле да буду у везама. Ако су Ваге у романтичној вези, њихова љубомора се обично покаже када виде згоднији или „идеалнији“ пар. Чак и ако је Вага до ушију заљубљена у свог партнера, могла би да занемати сопствену везу када открије други пар за који се чини да 'има све' (на начин на који Вага то доживљава). Упркос томе што већ имају сјајну везу, и даље ће завидети другима. За усамљене Ваге, ситуација може бити још гора. Оне ће обично јавно омаловажавати парове или давати непристојне опаске о љубавном животу својих пријатеља, само зато што не могу да поднесу чињеницу да нису успели да нађу своју другу половину. Добра ствар код љубоморе Ваге је што она обично брзо прође.

Фото: Профимедиа

 

ДЕВИЦА

Чувајте се љубоморне Девице. Под владавином Меркура, планете комуникације, Девице могу бити оштре са својим језиком када крену да осећају завист према некоме. Уопштено говорећи, оне желе да буду најбоља могућа верзија себе, а већину времена њихово понашање је заиста примерено и доброћудно. Па ипак, ако Девица проведе године напорно радећи да би добила унапређење, а то јој стално измиче, постаће љубоморна и завидна на све оне који са много мање искуства успевају да дођу до свог циља. Ако се осећају несигурно, то је обично зато што је неко природно бољи у нечему од њих, без обзира колико напорно ради на томе.

ЛАВ

Лавови су пуни забавне, такмичарске енергије, али ако којим случајем осете да их у било ком погледу надмашујете, биће нестрпљиви у погледу доказивања своје вредности. Лавови углавном не воле онај чувени стереотип који каже како су превише драматични. Није ни чудо, када се управо та њихова драматичност уско везује за љубомору. Лавови могу бити веома мирни и пријатни људи када њихов его није угрожен, али чим неко није импресиониран оним што Лав има да понуди, њихова мисија је да претерају са свиме док не приметите њихову моћ. Признајте колико су јединствени, чак и ако вам се не свиђају они или њихове вештине - тако ћете најлакше смирити њихову завист и љубомору.

Фото: Профимедиа

 

РАК

Рак је кардинални водени знак, што значи да може бити прилично снажан када су осећања у питању. Но, нажалост, то се не односи само на она позитивна осећања већ и на она која бисте желели да избегнете по сваку цену. Ако је ваш Рак љубоморан, верујте нам - знаћете то! Примера ради, познато вам је да Ракови просто обожавају да брину о другим људима, зато не дај Боже да случајно потражите савет или раме за плакање од неког другог - Рак то види као катастрофу која одмах у њему пали љубоморне лампице. Искористиће то као прилику да нападну другу особу којој се поверавате и то не зато што им се та особа не свиђа, већ зато што су повређени јер сте нашли замену за њега, преноси Женски магазин.

ШКОРПИЈА

Ниједан знак нема гору репутацију по питању љубоморе и зависти од Шкорпије, и то са добрим разлогом. Шкорпије желе оно што ви имате, а када то не могу да добију, почеће да користе игру моћи и контроле као средство за каналисање своје љубоморе. Астролози упозоравају да Шкорпије у везама своју љубомору показују кроз параноју и сумњу. Али има и добрих вести. Ако успеју да превазиђу своју љубоморну природу, трансформишу се у један од знакова који је спреман да се потпуно преда и подели све са својим партнером. Један од највиших доказа љубави за посесивну Шкорпију је стварање узајамног реципроцитета односно везе у којој има једнако давања и узимања.

БОНУС ВИДЕО: