И док је за тако нешто познатом мексичком наркобосу Ел Чапу био потребан дугачки тунел, мито од неколико милиона долара и приватни авион, Да Силва је покушао нешто потпуно другачије. 

Он се надао да ће успети да изађе из најозлоглашенијег затвора у Рио де Жанеиру уз помоћ силиконске маске, црни брусхалтера и тамне перике. Наиме, његов план је био да се претвара да је он заправо његова 19-годишња ћерка која се враћа кући након посете, преносио је АП.

Бразилски медији писали су да му је замало ова идеја успела, али да је ипак откривен. Како кажу, нису га одале маска или перика, већ његова нервоза. Када је Силва затражио од чувара да му врате ћеркину личну карту на излазу из затвора, стражари су схватили о чему се ради и замолили су га да се скине пред камерама.

Тај видео је тада постао виралан у Бразилу и широм света.

Након овог инцидента, Да Силва је премештен у самицу, а његова ћерка је оптужена за подржавање бекства из затвора, што је кривично дело за које је запрећена казна до две године затвора. Седам других посетилаца – укључујући трудницу за коју се сумња да је прокријумчарила маску у затвор – такође је било под истрагом.

Интересантно је да ово Силви није био први покушај бега. Он је и раније успевао да побегне из затвора и 2013. године је био један од 31 затвореника који су покушали да изађу из затворског комплекса кроз канализацију. Четири затвореника је ухваћено, али Силва је успео да се извуче са члановима своје банде, пише Гардијан

У том тренутку служио је затворску казну дугу 73 године због трговине дрогом.

Ипак, његова слобода била је кратког даха јер је следећег месеца наводно поново ухапшен док је покушавао да са групом тешко наоружаних људи преузме контролу над одређеним делом Рија.

Иначе, Да Силва је био члан једне од најопаснијих нарко банди Бразила, а према неким информацијама, недуго после покушаја бекства пронађен је мртав у својој ћелији. Претпоставља се да је извршио самоубиство вешањем. 

БОНУС ВИДЕО: 

ВРЕО ВАЗДУХ У БУЕНОС АЈРЕСУ: Становници аргентинске престонице суочавају се са високим температурама

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".