Несрећна жена обратила се писмом колумнисткињи британског Сана Дидри Сандерс.

- Мој лажљиви муж води двоструки живот задњих 15 година. Истина је изашла на видело прошлог месеца када је објавио да је купио стан и да се сели. Афера за коју сам мислила да се завршила пре више од десет година је постала снажна и сада се усељавају заједно уочи рођења своје нове бебе. Ја имам 44 године, а мој супруг 46 година. Била сам скрхана кад сам открила да ме вара са колегиницом баш кад сам затруднела с нашом другом ћерком пре 14 година – написала је жена.

Њихова афера трајала је две године, а за то је окривио проблеме са првим дететом и притисак старања о породици. Није могла да верује да је остала трудна док је он имао секс са другом женом. Рекла му је да му не може веровати, али он је молио да остану заједно. Ипак му никад није у потпуности опростила. Нису били пар, били су два родитеља који су живели заједно. И без њеног знања, афера је поновно почела.

Фото: Профимедиа

 

- Његова љубавница, која сада има 38 година, растала се од свог партнера и трудна је у осмом месецу са дететом мог мужа. Не могу да опростим све преваре. Причала сам својим ћерима, које сада имају 17 и 15 година, о њиховом тати. Осећала сам да треба да знају зашто се не слажемо, зашто је њихов тата тако нерасположен и зашто је увек на телефону. Наше ћерке немају добар однос с њим. Мој супруг жели да они буду део његове нове породице, а његова партнерка жели да ме упозна. Ужаснута сам овиме. Уништили су ми живот и желе да прихватим њихову нову породицу. Ни моје ћерке не желе да буду део тога. Али треба ли да их подстичем да буду део нове породице њиховог оца? Јесам ли неправедна? – питала је жена стручњакињу.

- Није изненађење да сте збуњени и ужаснути. Требаће вам времена да се опоравите, посебно када покушавате да се бринети и за своје ћерке. Ослоните се на своје пријатеље и потражите подршку саветника ако је потребно. Одржавање односа са оцем и широм породицом важно је за ваше ћерке, стога их подстакните да га виђају. Морају да имају неки континуитет, упркос томе што су им се родитељи растали. И не заборавите да ће ново дете вашег супруга бити њихов полубрат. Своја осећања морате да ставите на друго место, за добробит својих ћерки – одговорила јој је Дидреи.

БОНУС ВИДЕО: