Пут до успеха често није лак и такав је случај био и са Олгом Одановић, која данас важи за једну од најбољих глумица. Колико је жртве било потребно да би се стигло до овог статуса, Олга је причала у разговору за медије, и открила да је више пута била на ивици стрпљења када је њена професија у питању.

– Како да не, ја сам пет пута рекла да ћу да напустим глуму. То довољно говори. Када желите овим послом да се бавите на један озбиљан начин, глума изускује много стрпљења и много одрицања, непроспаваних ноћи. Мени када дође неки задатак, ноћима не могу да заспим, врте ми се реченице по глави, па да ли ћу овако или не. Специфичан је то посао, али је велика привилегија бити глумац – објаснила је Олга, која у таквим ситуацијама воли да се посаветује са супругом.

Фото: Н. Фифић

 

– Страшно ценим мишљење мог супруга јер је он заиста искрен. Јако је директан и да вам конкретан предлог како то да буде боље. Ви немате вајде ако вас неко стално хвали и прича како сте били фантастични. Увек то треће око је важно да вам каже искрено. Заиста поштујем мишљења мојих колега када дођу и кажу: “Е ипак немој овако, пази”. То је заиста важно – и ја сам задовољна. Данас видим, иако обожавам младе људе, мислим да су јако паметни и да из других углова гледају ствари око нас, увек сам на страни младости, само морају да буду стрпљиви. Морате бити стрпљиви да бисте континуирано трајали. У супротном, деси се неки бљесак и нема вас. То је за глумца највећа казна, да сад имате посла, па пет година ништа не радите – јасна је глумица, која се слаже са колегама да је комедија најтежи жанр.

– Јесте, комедија је предводник у тежини, много тежак жанр. Прво комедија је јако озбиљна до краја јер тачно се осети то када имате неку дилемицу и не будете до краја у томе. У комедији мора вера до краја, вера је на првом месту. На крају крајева, то је и основ глуме – рекла је Олга, и додаје да има стрпљења са људима.

Фото: АТА имагес

 

– Ако ме неко заустави да ме пита нешто, увек имам времена. У овом лудом и брзом времену, људе кад питате како су, не стигнете ни да кажете једну реч, они су већ отишли. Имам стрпљења у том смислу. Замори то када питају за фотографију, не могу да кажем, али не памтим да сам било кога одбила. Знате кад вам неко лепо приђе и каже: “Поштовање” или “Хвала Вам што сте нам вратили осмех”, мени је тад пуно срце. То је моја публика и без те публике ја не постојим. Ако вам неко приђе, морате да имате времена бар једну реченицу да кажете.

Глумица каже да је нико не схвата озбиљно када је љута, те да јој се колеге углавном смеју.

– То од умора дође па вам падне клапна, што би се рекло. Смешно је када полудим. Они се смеју, кажу: “Олга ти стварно ниси нормална”. Ухвати ме то нешто, минут до два траје. Они то уопште не доживљавају озбиљно, а ја озбиљно причам. То је ваљда комедија која је ушла у мене. Када сте најозбиљнији тада сте најкомичнији и онда вам се људи смеју – рекла је Олга.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: