Put do uspeha često nije lak i takav je slučaj bio i sa Olgom Odanović, koja danas važi za jednu od najboljih glumica. Koliko je žrtve bilo potrebno da bi se stiglo do ovog statusa, Olga je pričala u razgovoru za medije, i otkrila da je više puta bila na ivici strpljenja kada je njena profesija u pitanju.

– Kako da ne, ja sam pet puta rekla da ću da napustim glumu. To dovoljno govori. Kada želite ovim poslom da se bavite na jedan ozbiljan način, gluma izuskuje mnogo strpljenja i mnogo odricanja, neprospavanih noći. Meni kada dođe neki zadatak, noćima ne mogu da zaspim, vrte mi se rečenice po glavi, pa da li ću ovako ili ne. Specifičan je to posao, ali je velika privilegija biti glumac – objasnila je Olga, koja u takvim situacijama voli da se posavetuje sa suprugom.

Foto: N. Fifić

 

– Strašno cenim mišljenje mog supruga jer je on zaista iskren. Jako je direktan i da vam konkretan predlog kako to da bude bolje. Vi nemate vajde ako vas neko stalno hvali i priča kako ste bili fantastični. Uvek to treće oko je važno da vam kaže iskreno. Zaista poštujem mišljenja mojih kolega kada dođu i kažu: “E ipak nemoj ovako, pazi”. To je zaista važno – i ja sam zadovoljna. Danas vidim, iako obožavam mlade ljude, mislim da su jako pametni i da iz drugih uglova gledaju stvari oko nas, uvek sam na strani mladosti, samo moraju da budu strpljivi. Morate biti strpljivi da biste kontinuirano trajali. U suprotnom, desi se neki bljesak i nema vas. To je za glumca najveća kazna, da sad imate posla, pa pet godina ništa ne radite – jasna je glumica, koja se slaže sa kolegama da je komedija najteži žanr.

– Jeste, komedija je predvodnik u težini, mnogo težak žanr. Prvo komedija je jako ozbiljna do kraja jer tačno se oseti to kada imate neku dilemicu i ne budete do kraja u tome. U komediji mora vera do kraja, vera je na prvom mestu. Na kraju krajeva, to je i osnov glume – rekla je Olga, i dodaje da ima strpljenja sa ljudima.

Foto: ATA images

 

– Ako me neko zaustavi da me pita nešto, uvek imam vremena. U ovom ludom i brzom vremenu, ljude kad pitate kako su, ne stignete ni da kažete jednu reč, oni su već otišli. Imam strpljenja u tom smislu. Zamori to kada pitaju za fotografiju, ne mogu da kažem, ali ne pamtim da sam bilo koga odbila. Znate kad vam neko lepo priđe i kaže: “Poštovanje” ili “Hvala Vam što ste nam vratili osmeh”, meni je tad puno srce. To je moja publika i bez te publike ja ne postojim. Ako vam neko priđe, morate da imate vremena bar jednu rečenicu da kažete.

Glumica kaže da je niko ne shvata ozbiljno kada je ljuta, te da joj se kolege uglavnom smeju.

– To od umora dođe pa vam padne klapna, što bi se reklo. Smešno je kada poludim. Oni se smeju, kažu: “Olga ti stvarno nisi normalna”. Uhvati me to nešto, minut do dva traje. Oni to uopšte ne doživljavaju ozbiljno, a ja ozbiljno pričam. To je valjda komedija koja je ušla u mene. Kada ste najozbiljniji tada ste najkomičniji i onda vam se ljudi smeju – rekla je Olga.

(Blic)

BONUS VIDEO: