Melita Bihali prvi put se pojavila na televiziji u filmu "Gastronauti" još 1970. godine, a od tada je igrala u mnogim domaćim serijama i filmovima, uključujući najnovije ostvarenje "Petak 13." iz 2018. godine, u kojem je glumila vlasnicu kafane, kao i "Nije sve kao što izgleda" iz 2019. godine, gde je tumačila ulogu Jadranke.

Foto: Printskrin/Jutjub/Centar Film

 

Međutim, malo ljudi zna da je Melita zbog braka propustila mnoge važne uloge. Bila je udata za Ivana Bihalija, sina književnika, osnivača Nolita, Pavla Bihalija. Ivan je bio veoma ljubomoran i zbog toga je Melita morala odbijati neke uloge koje bi joj možda mogle promeniti karijeru.

Gostujući u jednoj emisiji, Melita je govorila o svojoj ulozi u poznatoj seriji "Maratonci", po kojoj je svi pamte.

Foto: Jutjub printskrin/RTS Prikazuje

 

- Koliko god da sam srećna isto tako sam i ljubomorna, jer mnogo toga sam radila u životu, a samo po Maratoncima da me pamte ni je mi baš kompliment. Mene i dan danas pitaju da li je Pantelija umro. Volim sve ono što sam uradila od onih manjih do većih.

- To je film za sva vremena. Pamtim ga po tome što smo radili najveći deo filma radili u podrumima u Pančevu. Atmosfera je bila jeziva, baš da bi odgovarala filmu. Bilo je predivno.

(Kurir)

BONUS VIDEO: