Основно јавно тужилаштво Струмица издало је Наредбу о спровођењу истражног поступка против 21-годишње девојке за коју постоји основана сумња да је помагала у извршењу кривичног дела – Силовање детета млађег од 15 година, сходно са чланом 188. став 2. у вези става 1. КЗ.

За исти догађај, надлежни јавни тужилац поднео је судији за децу Основног суда у Струмици Захтев за покретање припремног поступка против двојице дечака (16) за које постоји основана сумња да су извршила радње које су законом дефинисане као кривично дело - Силовање детета које још није навршило 15 година.

Током прославе Нове године у кући једне од малолетница, осумњичена је, свесна злочина, помогла двојици тинеђжера рођених 2007. године уз употребу силе, да силују девојчицу рођену 2010. године. Осумњичена је прво охрабрила и опијала жртву, скинула је у једној од просторија, дозволивши двоје малолетника да силују девојчицу, која се све време опирала.

Након целог догађаја, осумњичена је обукла жртву и почела да је удара ногама и шамара у пределу главе. Надлежни јавни тужилац поднео је судији за претходни поступак предлог за одређивање мере притвора осумњиченој. Предлог је прихваћен и судија је решењем одредио притвор од 30 дана. За дечаке у сукобу са законом биће предложена мера у складу са чланом 115. Закона о правосуђу за децу - стављање под надзор Центра за социјална питања.

БОНУС ВИДЕО:

ДРУГИ КРУГ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА У ЦРНОЈ ГОРИ: Гласао и Мило Ђукановић

(макфаx.цом.мк)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".