Osnovno javno tužilaštvo Strumica izdalo je Naredbu o sprovođenju istražnog postupka protiv 21-godišnje devojke za koju postoji osnovana sumnja da je pomagala u izvršenju krivičnog dela – Silovanje deteta mlađeg od 15 godina, shodno sa članom 188. stav 2. u vezi stava 1. KZ.

Za isti događaj, nadležni javni tužilac podneo je sudiji za decu Osnovnog suda u Strumici Zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice dečaka (16) za koje postoji osnovana sumnja da su izvršila radnje koje su zakonom definisane kao krivično delo - Silovanje deteta koje još nije navršilo 15 godina.

Tokom proslave Nove godine u kući jedne od maloletnica, osumnjičena je, svesna zločina, pomogla dvojici tineđžera rođenih 2007. godine uz upotrebu sile, da siluju devojčicu rođenu 2010. godine. Osumnjičena je prvo ohrabrila i opijala žrtvu, skinula je u jednoj od prostorija, dozvolivši dvoje maloletnika da siluju devojčicu, koja se sve vreme opirala.

Nakon celog događaja, osumnjičena je obukla žrtvu i počela da je udara nogama i šamara u predelu glave. Nadležni javni tužilac podneo je sudiji za prethodni postupak predlog za određivanje mere pritvora osumnjičenoj. Predlog je prihvaćen i sudija je rešenjem odredio pritvor od 30 dana. Za dečake u sukobu sa zakonom biće predložena mera u skladu sa članom 115. Zakona o pravosuđu za decu - stavljanje pod nadzor Centra za socijalna pitanja.

BONUS VIDEO:

DRUGI KRUG PREDSEDNIČKIH IZBORA U CRNOJ GORI: Glasao i Milo Đukanović

(makfax.com.mk)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".