Потпредседник ДПС Црне Горе др Јевто Ераковић изјавио је да се већа група грађана окупила испред њихових просторија у изборном штабу у МЗ Растоци, у Никшићу, фотографисала, вербално провоцирала ''и да када им није пошло за руком да испровоцирају активисте да је онда, како је рекао, деловала полиција и без икаквог повод претресла њихове просторије у тој месној заједници и, како је истакао, није нашла ништа.

Огласила се полиција

Поводом више објава у медијима, да припадници Управе полиције својим деловањем крше закон, из седишта црногорске полиције је саопштено да њени припадници поступају искључиво у складу законом и прописаним овлашчењима и својим деловањем доприносе безбједном одвијању изборног процеса и очувању јавног реда и мира.

-Службеници Управе полиције ће наставити са активностима из своје надлежности, као и до сада поштујући закон, без селекције у поступању, како би се свим грађанима омогућило неометано остваривање Уставом гарантованог права, безбедно одржавање изборног процеса, те обезбедио стабилан јавни ред и мир и лична и имовинска сигурност свих грађана, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Прекинуто гласање код Бијелог поља - поднете и кривичне пријаве због куповине гласова

У Кањама код Бијелог поља прекинуто је гласање јер је поломљена бирачка кутија.

До инцидента је дошло након што је један грађанин показао попуњен гласачки листић, а потом је уследила препирка између чланова бирачког одбора и на крају до ломљења кутије.

 

Jедна од партија која има свог кандидата за председника Црне Горе поднела је данас Центру безбедности у Бијелом Пољу две кривичне пријаве због сумње да су њени “супарници“ подмићивали бираче и куповали гласове.

Према наводима из кривичних пријава, куповина гласова се одигравала у местима Црхаљ и Лозна.

- Више особа у возилима страних регистарских ознака заустављало се и улазило у локалну кафану у Лозној, одакле су након пар минута ужурбано излазили, док је у Црхљу примећено окупљање више особа које су на кратко улазиле у једну приватну кућу у близини гласачког места - део је из пријава. 

Подсетимо, испред бирачког места у Улици Новака Милошева у Подгорици дошло је прво до вербалног сукоба између две особе, а потом и до употребе ножа.

Актуелни председник Црне Горе Мило Ђукановић гласао је у основној школи "Саво Пејановић" у Подгорици.

Јаков Милатовић је нешто после 10 сати гласао на бирачком месту у Спортско културном центру Универзитета Црне Горе.

БОНУС ВИДЕО:

ДРУГИ КРУГ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА У ЦРНОЈ ГОРИ: Гласао Јаков Милатовић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".