Potpredsednik DPS Crne Gore dr Jevto Eraković izjavio je da se veća grupa građana okupila ispred njihovih prostorija u izbornom štabu u MZ Rastoci, u Nikšiću, fotografisala, verbalno provocirala ''i da kada im nije pošlo za rukom da isprovociraju aktiviste da je onda, kako je rekao, delovala policija i bez ikakvog povod pretresla njihove prostorije u toj mesnoj zajednici i, kako je istakao, nije našla ništa.

Oglasila se policija

Povodom više objava u medijima, da pripadnici Uprave policije svojim delovanjem krše zakon, iz sedišta crnogorske policije je saopšteno da njeni pripadnici postupaju isključivo u skladu zakonom i propisanim ovlaščenjima i svojim delovanjem doprinose bezbjednom odvijanju izbornog procesa i očuvanju javnog reda i mira.

-Službenici Uprave policije će nastaviti sa aktivnostima iz svoje nadležnosti, kao i do sada poštujući zakon, bez selekcije u postupanju, kako bi se svim građanima omogućilo neometano ostvarivanje Ustavom garantovanog prava, bezbedno održavanje izbornog procesa, te obezbedio stabilan javni red i mir i lična i imovinska sigurnost svih građana, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Prekinuto glasanje kod Bijelog polja - podnete i krivične prijave zbog kupovine glasova

U Kanjama kod Bijelog polja prekinuto je glasanje jer je polomljena biračka kutija.

Do incidenta je došlo nakon što je jedan građanin pokazao popunjen glasački listić, a potom je usledila prepirka između članova biračkog odbora i na kraju do lomljenja kutije.

 

Jedna od partija koja ima svog kandidata za predsednika Crne Gore podnela je danas Centru bezbednosti u Bijelom Polju dve krivične prijave zbog sumnje da su njeni “suparnici“ podmićivali birače i kupovali glasove.

Prema navodima iz krivičnih prijava, kupovina glasova se odigravala u mestima Crhalj i Lozna.

- Više osoba u vozilima stranih registarskih oznaka zaustavljalo se i ulazilo u lokalnu kafanu u Loznoj, odakle su nakon par minuta užurbano izlazili, dok je u Crhlju primećeno okupljanje više osoba koje su na kratko ulazile u jednu privatnu kuću u blizini glasačkog mesta - deo je iz prijava. 

Podsetimo, ispred biračkog mesta u Ulici Novaka Miloševa u Podgorici došlo je prvo do verbalnog sukoba između dve osobe, a potom i do upotrebe noža.

Aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović glasao je u osnovnoj školi "Savo Pejanović" u Podgorici.

Jakov Milatović je nešto posle 10 sati glasao na biračkom mestu u Sportsko kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.

BONUS VIDEO:

DRUGI KRUG PREDSEDNIČKIH IZBORA U CRNOJ GORI: Glasao Jakov Milatović

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".