Чачани М. Ђ. (36) и И. Ш. (33) који су ухапшени заједно са средњошколком Ј. Ћ. (18) након што их је саобраћајна полиција зауставила због претицања код Пожеге након претеса нађени су пиштољи, ножеви и панцири, одраније су познати полицији, сазнаје Курир!

Подсетимо, њих је полиција пресрела код села Пријановићи код Пожеге и то због брзе вожње и саобраћајног прекршаја, али је ствар постала озбиљнија.

- Они су се колима враћали са Златибора и претицали су преко пуне линије, у том тренутку их је саобраћајна полиција зауставила због прекршаја, јер су наводно посумњали да су под дејством алкохола или наркотика кад већ толико јуре колима. Тада им је наводно, наређено да прате полицијски ауто јер иду у станицу како би се тестирали - каже Куриров добро обавештен извор и додаје да је колима управљао ухапшени М. Ђ.

Фото: Друштвене мреже

 

 

- Они су на почетку послушали припаднике МУП и возили су иза њих, али су у једном тренутку зауставили "ауди А3" и изабацили тинејџерку, која је у том тренутку седела на задњем седишту, насред пута и то са мушком торбицом у рукама.

Како наводи наш извор, М .Ђ. је тада додао гас и побегао полицији.

- Тинејџерка је остала насред пута као укопана са све мушком торбицом и није бежала. Полиција се одмах зауставила и дошла до ње, која је била видно преплашена. Узели су јој торбицу и видели да су унутра два пиштоља без серијског броја - каже извор и наставља:

- Припадници МУП схватили су да је ствар више него озбиљана и колегама пријавили случај и заједничким снагама после 20, 30 километара ухапсили осумњичене.

Наш саговорник тврди да су Ј. Ћ. ухапсили и да се она тада по савету адвоката ког је тада добила по службеној дужности бранила ћутањем, али како смо сазнали њена породица је ангажовала адвоката који ће преузети случај.

- Када су их сустигли и опкољени, претресом возила нађени су ножеви, панцир, али и прецизна вагица за мерење. Торбица која је била у рукама Ј. Ћ. претходно је наводно била између њих двојице на предњем седишту, па се сумња да њима и припада - каже извор и додаје да ће истрага утврдити да ли је ухапшена имала неке везе с тим.

Фото: Друштвене мреже

 

 

- Инспектори ће утврдити и одакле им оружје, као и зашто им је то било потребно. Осумњичени М. Ђ. је раније мењао име звао се Игор, а то је наводно урадио због бројних пљачки које је починио ван земље. Други осумњичени И. Ш. је је такође, одраније познат полицији.

Куриров извор додаје да су осумњичени у процесу развода са својим супругама, као и да имају децу. Чачани су за Курир навели да је И. Ш. наводно пре нека два месеца покушао да изнуди новац.

- Сви у Чачку причају о томе да је И. Ш. наводно од једног човека, који држи технички преглед тражио 20.000 евра и то откуп јер му је наводно отео сина. Не знам да ли је то пријављено, али је цео град брујао о томе - каже за Курир један мештанин Чачка, који додаје да је породица ухапшене Ј. Ћ. веома угледна и поштено зарађује за хлеб.

- Зачудили смо се откуд она у целој причи и надамо се да ће се на крају утврдити да она није имала никакве везе с тим оружјем. Она је крива само зато што је била с њима.

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".