Полиција и тужилаштво покушавали су јуче да утврде идентитет млађег мушкарца убијеног, па спаљеног надомак Подгорице, у насељу Штеке.

Његово тело приметио је јуче ујутро мештанин, који је обилазио имање и о томе је обавестио полицију.

Инспектори су на лицу места затекли ужасавајући призор - у шумарку, поред слепе макадамске улице, на неких 200 метара удаљености од главног сеоског пута било је полуугљенисано тело, а поред тела више чаура.

Један од извора из истраге рекао да је најмање три хица испаљено у тело мушкарца, прецизније податке, међутим, даће обдукциони налаз.

Према прелиминарним анализама, убијени је стар између 20 и 25 година.

Саговорник укључен у истрагу казао је да се верује да је ликвидиран највероватније у ноћи између петка и суботе.

Након што је пријављено да је у селу Штеке, на излазу из Подгорице ка Цетињу, пронађено угљенисано тело, на лице места упутиле су се полицијске екипе, дежурна тужитељка, вештаци и форензичари.

Недуго затим у Штеке су стигли су и полицајци водичи, са обученим псима трагачима, који су претраживали терен.

Тело није у потпуности изгорело, видљиве тетоваже

Тело убијеног мушкарца спаљено је, али није у потпуности изгорело, а то би могло да олакша идентификацију.

- Изгорела је глава и грудни кош страдалог. На рукама и ногама видљиве су велике тетоваже - казао је један од саговорника листа.

Исти саговорник објашњава да су са лица места изузети трагови који ће се вештачити у даниловградском Форензичком центру.

Он је казао и да је тело убијеног пронађено готово на самом крају једног дела села, до ког се стиже слепом макадамском улицом.

- Према првим подацима убијен је на месту где и је и спаљено његово тело - рекао је један од саговорника "Вијести".

Полицајци су, паралелно са увиђајем, проверавали да ли је пријављен нечији нестанак, што би им могло олакшати идентификацију убијеног. Провером је, међутим, утврђено да нема ниједне пријаве.

- Уколико у црногорској бази ДНК профила буде постојао профил убијеног, веома брзо ће се знати о коме је реч. Идентификација на тај начин биће отежана уколико је убијени странац, или, уколико не постоји његов профил у овдашњој ДНК бази - рекао је један од саговорника.

Инспектори сатима претраживали лице места

Инспектори подгоричког Одељења безбједности сатима су, јуче, претраживали шире лице места.

Виша државна тужитељка Радмила Гачевић казала је да је око 10.30 часова обавештена да је у месту Штеке пронађено угљенисано тело НН мушке особе.

- Одмах по добијању сазнања са службеницима Управе полиције, Одељења безбедности Подгорица изашла сам на лице места, где смо у присуству вештака одговарајуће струке обавили увиђај. Након добијених потребних вештачења имаћемо више чињеница о овом догађају - рекла је она.

Тужитељка Гачевић наредила је више вештачења.

Она је казала да не може говорити о детаљима, како не би угрозила истрагу.

(Вијести)

БОНУС ВИДЕО: