Угљенисано тело младића пронађено је у суботу у селу Штеке надомак Подгорице, а црногорска полиција јуче је идентификовала Подгоричанина који је прво упуцан са три хица, а потом спаљен! Наводно, у питању је наводни припадник шкаљарског клана, Видак В. (23).

Како преносе црногорски медији, његов нестанак није био пријављен све до касно прексиноћ након чега је породица и позвана да идентификује леш.

Како се наводи, они су препознали младића и испричали да га неколико дана нису видели. Тело није било скорз изгорело, а остале су видљиве тетоваже по ногама, које су вероватно помогле у препознавању.

Фото: Друштвене мреже

 

Више чаура

Тело је, подсетимо, приметио мештанин који је обилазио имање и позвао је полицију.

- Инспектори су на лицу места затекли ужасавајући призор у шумарку поред слепе макадамске улице. На неких 200 метара удаљености од главног сеоског пута било је полуугљенисано тело, а поред леша више чаура - навеле су Вијести.

Чим је тело пронађено спекулисало се да је у питању наставак рата између два которска клана, кавачког и шкаљарског, за шта је убрзо стигла и потврда из извора из истраге.

Фото: Друштвене мреже

 

Убијен је, како се сумња, још један припадник шкаљарског клана, пети по реду за мење од годину дана, од јуна прошле године до данас. Двојица високопозиционираних чланова и вођа овог криминалног клана, подсетимо, смакнути су у року од само три месеца прошле године.

- Шкаљарски клан претрпео је велике ударце у последњих годину дана. На већ ослабљену групу послати су плаћеници који су у јуну 2022. убили Милића Мињу Шаковића у Будви, у августу Горана Влаовића на Пагу и у саптембру вођу клана, Јована Вукотића у Истанбулу - подсећа извор.

Фото: Принтскрин

 

Шаковић је био један од најистакнутијих припадника шкаљарског клана, а атентат на њега планиран је и раније, за ште су се, као и за убиство, теретили припадници супротстављеног кавачког клана.

Фото: Борба.ме

 

Осим њега, Горан Влаовић је сматран десном руком Јована Вукотића, а њих двојица ликвидирана су у размаку од десетак дана.

- Чини се да "кавчани" не мирују и да они буквално воде рат до истребљења са "шкаљарцима". Некада јединствен которски клан, који се 2014. поцепао на два дела после нестанка кокаина у Валенсији, из године у годину постаје све бруталнији и суровији. Практично немају милости, што показују и начином извршења ликвидација - каже извор.

Зло не спава

- "Кавчанима" су на удару, како људи из самог врха супротстављене криминалне групе, тако и најниже рангирани припадници. Иако је један вођа "кавчана", Радоје Звицер, у бекству, а други, Слободан Кашћелан, у затвору, чини се да група несметано функционише и остварује своје крваве циљеве. С друге стране, тешко рањени и обезглављени "шкаљарци" само трпе губитке - додаје.

Како каже наш извор, да зло не спава, показало се и 9. марта, када је у Београду на пумпи у Рушњу убијен Ранко Радошевић Ексобар из Никшића.

- Радошевић је наводно био вођа никшићког клана, али изузетно блазак Јовану Вукотићу и шкаљарском клану - подсећа извор.

Фото: Приватна архива

 

Рецепт смрти - Ломача и паљење тела

Од почетка рата которских кланова начини сурових ликвидација су били најразличитији, поготово када је клан Вељка Беливука и Марка Миљковића из Београда, нека убиства за "кавчане" преузео у своје руке.

Фото: Ж.Кнежевић

 

- Било је много класичних сачекуша, једна од њих је и убиство којим је рат почео, када је убијен Горан Радоман 2014. на Новом Београду. Међутим, паљење тела како би се сакрили трагови злочина никако није стран кавачком и Беливуковом клану. На тај начин убијени су, према наводима оптужница, Горан Михајловић за кога се терети Беливуков клан, али и Николе Станишића на Ловћену, извршено по Звицеровом рецепту. Обојица су спаљена на ломачи направљеној од аутомобилских гума - подсећа наш извор.

Убиство за убиством

x 18. јун 2022 - у Будви убијен Милић Миња Шаковић

x 25. август 2022 - на Пагу убијен Горан Влаовић

x 8. септембар 2022 - у Истанбулу убијен Јован Вукотић

x 9. март 2023 - у Београду убијен Ранко Радошевић Ескобар

x 8. април 2023 - у Подгорици убијен В. В.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

"НЕ ДОЛАЗИТЕ КУЋИ, СВУДА ЈЕ КРВ, УБИО САМ БОБАНА": Детаљи братоубилачког убиства у Нишу (ВИДЕО)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".