Азра је ухапшена у уторак у Студентском дому Бјелаве у Сарајеву због сумње да је учествовала у убиству Ранка Радошевића (54) званог Ескобар, а суд јој је одредио притвор који може да траје најдуже 18 дана од дана лишавања слободе, преноси портал Аваз.

Осумњиченој за ово дело у Србији јој прети до 40 година робије.

Фото: Друштвене мреже

 

Потврдила да је била у Београду

На почетку претреса судија је упитала Азру да ли је крајем фебруара до марта била у Србији.

- Јесам, до 7. марта сам била у Београду - казала је Азра Ш, и потврдила да је сазнала да је за њом расписана потерница тек кад је полиција у Сарајеву дошла по њу у Студентски дом.

Адвокат Дамир Кочо, који заступа Азру Ш, рекао је да одбрана тражи да предмет иде у редовну процедуру. С обзиром на ово изјашњење, од правосудних органа наше државе биће затражено да поднесу захтев за екстрадицију са свом потребном документацијом.

Како је по потерници затражено да се Азри Ш. изрекне задржавање, суткиња ће накнадно одлучити хоће ли студенткиња задржавање од 18 дана провести у затвору или у кућном притвору под мерама забране, пише Аваз.

Портал Дневни Аваз је објавио снимак са њеног саслушања у суду у Босни и Херцеговини. 

Могла би бити изручена Србији

По уговору о међународном изручењу властитих држављана, Азра Ш. би могла бити изручена Србији.

Подсетимо, ухапшена Азра је на једној Фејсбук групи за чување деце тражила посао, а одмах након хапшења огласио се администратор групе са упозорењем о девојци. 

Након што је вест о хапшењу девојке одјекнула, огласила се и администраторка групе.

- Драги чланови, морам са вама да поделим линк и још једном поновим да добро проверавате кога ангажујете. Надам се да нико из наше групе није сарађивао са доле поменутом девојком. Ухапшена је, напустила је групу пре три дана, али се дуже време оглашавала и тражила посао - написала је администарторка.

Фото: Друштвене мреже

 

БОНУС ВИДЕО: 

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ ГОРАНУ ЏОНИЋУ: У судници браћа убијене Гордане

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".