Мама и тата проглашени су кривима за убиство свог малог сина на Божић , током изолације, након што су га оставили са преко 130 повреда док су палили и тукли невино дете.

Судија, госпођа Џастис Типлес, гушила се у сузама док је захваљивала пороти на њеном „изузетно импресивном“ понашању током поступка, након што су Шенон Марсден (22), и Стивен Боден (30), осуђени на Дерби Краун Коурту за убиство Финлија Бодена, бебе старе 10 месеци, пише британски Мирор.

Током 39 дана колико је Финли живео у својој породичној кући, након што је поново стављен под бригу својих родитеља, био је подвргнут „значајним и поновљеним актима тешког насиља” од стране Марсден и Бодена.

Финлијеви окрутни родитељи који пуше траву оставили су га са преко 130 повреда по телу, сепсом и упалом плућа након чега је беба преминула на Божић 2020.

И Боден и Марсден одбацили су оптужбе за убиство, убиство из нехата и изазивање или дозвољавање смрти детета, пре него што је пороти требало нешто више од недељу дана да их прогласи кривима након петонедељног суђења у Дерби Краун Корту, преноси Мирор.

Тужитељка Мери Приор описала је како је Финли претрпео серију „ужасних“ повреда, укључујући 71 модрицу по телу и 57 прелома, од којих су многи нанети у кратком периоду пре његовог фаталног колапса.

Само неколико сати након смрти његовог сина, чуло се како Боден у болници говори Марсденовој да ће продати Финлијева колица на иБеју – касније је тврдио полицији да је то рекао само у покушају да се разведри.

Слично, полицајци су приметили Бодена како пита рођака која ће храна бити сервирана за Божић.

Финлијева карлица је била сломљена на два места, вероватно од дуготрајног ударања, а имао је две опекотине на левој руци – једну „од вруће, равне површине“, другу вероватно „од пламена упаљача“.

Смртно се срушио након што је доживео срчани застој у породичној прљавој кући у Холанд Роуду, Дербиширу – са фекалијама које су касније пронађене у спаваћој соби.

Болничари су позвани тамо у 2.33 ујутро на Божић и Финли је пребачен у болницу, али је упркос свим напорима лекара проглашен мртвим у 3.45.

Касније је Марсденова, док је 11. јануара 2021. посетила Финлијево тело у болничкој капели за одмор, рекла: „Његов отац га је претукао на смрт. Нисам га заштитила."

Говорећи након пресуде, судија је ослободио пороту да више никада не служи. Опростила се од пороте, рекавши да им је захвалила на „посвећености, и стрпљењу у обављању ове изузетно важне јавне службе“.

- С обзиром на дужину овог случаја и ужасну природу чињеница које сте морали да размотрите, ослобађам вас од пороте доживотно - рекла је судија Типлес.

Док је говорила, најмање четири члана пороте била су у сузама, док су оптужени седели ћутке, непомични, прекрштених руку гледајући ка оближњој оптуженичкој клупи.

Боден је тврдио да је породични пас можда „скочио“ на његовог сина, наневши му повреде сломљених ребара.

Такође је послао текстуалну поруку два дана пре смрти детета у којој је рекао: „Желим да га (Финлија) одбијем од зид."

Поротници су чули да је Финли враћен на бригу пару током осам недеља судским налогом, упркос томе што су социјални радници тражили дужи прелаз.

Извештај породичног социјалног радника препоручио је шестомесечну транзицију – три пута дуже од периода од осам недеља који је наложен на судском рочишту о бризи о детету, у октобру 2020.

Пару, који није реаговао на читање пресуда, казна биће изречена накнадно.

Пре него што је Финли уопште рођен, 21. јануара 2020. године, социјалне службе су га тражиле да се стави под заштиту због забринутости од употребе дрога његових родитеља. Када је социјална радница посетила дом, осетила је мирис канабиса и било је рупа у зидовима за које је пар навео да их је Боден направио ударцима.

Десет дана након Финлијевог рођења 15. фебруара, Боден и Марсден траже да га врате, упркос томе што су обоје били позитивни на дроге.

Затим, 1. октобра, упркос забринутости социјалних служби, породични суд налаже да Финли буде враћен родитељима у року од осам недеља - Бодену и Марсдену није наређено да се тестирају на дрогу.

Средином новембра, Финли је поново стављен на чување код својих родитеља, а само два дана касније социјална радница примећује квргу на његовој глави за коју Марсден тврди да је ударио главом о играчку. Социјална служба је прихватила ово објашњење.

Касније у истом месецу, 27. новембра, социјална радница је видела Финлија у модрицама - то је био последњи пут да га је неко видео живог.

Током наредних недеља, Финли је наизглед претучен, а његови родитељи одбијају било какве покушаје да дозволе било коме другом да га види јер постаје све лошије.

На Бадње вече, Финли је последњи пут виђен жив.

БОНУС ВИДЕО:

Брат убијене Невене објашњава како му је сестра отета

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".