Убица тинејџерке у понедељак је дошао до куће девојчице и колима одвезао Невену П. и њеног старијег брата до продавнице. Наводно, након што је брат убијене тинејџерке изашао из возила, Стојан се са девојчицом запутио у оближњу шуму.

Тамо ју је мучки убио. Ипак, Стојан се није зауставио на томе, он је отишао до куће девојчице и напао целу њену породицу! Избо је њеног ујака, који има лакше повреде и мајку и баку, које су тешко повређене.

Полиција је девојчицу пронашла у остављену покрај пута са видним убодима по телу.

Стојану прети доживотна робија без права на отпуст

Стојан се терети за најтежа кривична дела - тешко убиство детета, као и покушај убиства. Уколико се докаже да је крив, Стојан ће бити осуђен на казну доживотног затвора.

Захваљујући изменама Кривичног Закона, које су усвојене 2019. године, Стојан неће имати право на условни отпуст.

Фото: Друштвене мреже

 

Условни отпуст суд може да дозволи након две трећине одслужене казне - али он више не важи за оне који почине тешко убиство детета. То значи да ће Стојан због гнусног злочина који је починио остатак живота провести у затвору.

Подсетимо, за измене Кривичног Закона се борила фондација "Тијана Јурић", о чему је и "Блиц" активно учествовао и залагао се за промене и увођење доживотне робије за оне који су учинили најтежа кривична дела.

Срамна одбрана убице

Како је "Блиц" објавио, Стојан Илић је признао да је убио девојчицу и изнео је детаљну одбрану.

Он је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву покушао да се одбрани речима да су га "спопале црне мисли јер му се Невена у колима ругала и смејала".

Фото: Друштвене мреже

 

Како је рекао, и њена породица му се "подсмевала јер има психичких проблема од којих се лечио".

Рекао је да му је "јако жао због свега сто се догодило и да хоће да изврши самоубиство".

Жртва ишла са његовом ћерком у школу

Како су испричале комшије, жртва је ишла у школу са ћерком убице. Оне су се дружиле, а вршњаци су заједно са школом скупљали новац да убијена девојчица иде са њима на екскурзију.

- Плашим се крвне освете. Како није помислио да та девојчица може ћерка да му буде? Ишле су заједно у одељење, од предшколског се друже. Не знам шта му је било у глави да направи тако свиреп злочин - испричала је раније Милица И., венчана супруга Стојана.

Она је напоменула и да се сада плаши за живот своје ћерке.

Фото: Новости

 

- Како је могао да уради ово, његово дете сада може да испашта. Не плашим се за свој живот, већ живот свог детета. Стрепимо, плашимо се крвне освете. Саосећам се са породицом убијене девојчице, али нас две нисмо ништа криве - каже Милица.

Хтео да убије и најмлађу девојчицу?!

Стојан је комшија са породицом жртве коју је убио. Након злочина је наставио свој крвави пир и отишао у породицу девојчице.

Ујак девојчице, којег је такође напао Стојан, је испричао агонију кроз коју је пролазила њихова породица.

Како наводи ујак девојчице, сви који су се нашли у кући у тренутку када је Стојан улетео са ножем у кућу побегли су код родбине у страху да ће се Стојан вратити.

Како наводи саговорник, Стојан од беса испред себе ништа није видео, па је тако хтео и најмлађу девојчицу да убоде ножем.

Фото: Новости

 

- Ушао је у кућу, прво је шамаром ударио моју мајку, онда је ножем посекао код слепочнице. Хтео је и најмлађу девојчицу да убоде, али она је успела да побегне - прича он.

Ујак девојчице наводи да је Стојан тада мајку девојчице почео да удара ножем.

- Нисмо знали шта се дешава, деца су вриштала, мајка и баба девојчице су молиле да то не ради - прича ујак који је био сведок кобног догађаја.

На крају, Стојан је напао и ујака, а затим истрчао из куће.

Тужна судбина породице девојчице

Породица из које је убијена девојчица је пре неколико година добила кућу, захваљујући хуманитарној акцији у којој су грађани скупљали новац.

За ову породицу се током целе 2017. године скупљао новац како би им се обновила и проширила кућа. Несретна девојчица је ту живела са своје четворо браће и сестара, мајком, баком и деком. Мучили су се годинама док им у помоћ није притекла хуманитарна организација која је покренула велику акцију.

Фото: Јутјуб принтскрин/Hum. org. Srbi za Srbe

 

Целе године су они скупљали средства уз помоћ којих је породици омогућено да се 2018. уселе у нови дом. Тада су добри људи изградили две додатне собе, ново купатило, поставили нову кровну конструкцију, заменили целу столарију...

Ова породица има петоро деце, а у кући живе са мајком, њеним братом и њеним родитељима.

Стојан веровао да му је бачена црна магија?

Како су испричали мештани Рипња који познају Стојана, он је посећивао врачаре и веровао је да му је бачена црна магија.

- Имао је психичке проблеме, ишао је по врачарама, то ми је он сам причао. Рекла сам му да се мане тога. Био је добар са мојом породицом, дружила су се и његова браћа са мојима - рекла је једна комшиница новинарима.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

МЕСТО ЗЛОЧИНА У РИПЊУ: Овде је Стојан отео девојчицу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".