Таксиста и сликар који живи у Швајцарској осуђен је на 10 година затвора због оптужби да је у марту 2018. више пута силовао своју тада 16-годишњу ћерку у викендици у Србији. И након повратка у Винтертур, наставио је да је сексуално злоставља, а према оптужници то је учинио око 140 пута.

Окружни суд у Винтертуру осудио је човека на десет година затвора и 15 година изгнанства у новембру 2021. Тиме је суд превазишао захтев тужиоца, који је затражио казну од осам година за инцест, силовање, сексуални напад и друга кривична дела. Осумњичени се жалио на пресуду и предмет је у среду одржан у Врховном суду.

- Невин сам, све је измишљено. Био сам строг у васпитању и нисам довољно водио рачуна о њима. Имао сам аферу и са својом снајом. То је затровало атмосферу у породици. Против мене је била скована завера. Твој дечко и моја сада разведена жена су изманипулисали тобом да би ме се отарасили - рекао је он на питање судије. Мушкарац је истакао како жели да зна зашто је ћерка желела да измисли ове оптужбе.

Фото: Профимедиа

 

Оптужени је и пре овог гнусног злочина имао досије, он је био у затвору 3,5 године у Немачкој због умешаности у пљачку банке. Његов адвокат је тражио ослобађајућу пресуду, као и одштету и сатисфакцију од око 630.000 франака за трогодишњи истражни и превентивни притвор.

Жртва на психијатријском лечењу

Насупрот томе, јавни тужилац и адвокат жртве су тражили потврду пресуде.

- Млада жена и даље пати од посттрауматског стресног поремећаја због сексуалног напада и има нападе панике. Прошле године је провела шест месеци на дневној психијатријској клиници. Кривичну пријаву је повукла 2016. године под огромним притиском породице – чак јој ни рођена мајка тада није веровала - рекао је адвокат жртве.

- Изјаве жртве су веродостојне и детаљне. Уздржаћу се од понављања описа кривичних дела, али само неко ко је те страхоте преживео, може тако детаљно и да их преприча. Поред тога, њене изјаве потврдило је и неколико сведока. Суд нема сумње да је жртва говорила истину. Отац је вршио физичку принуду и психички притисак. Не знамо тачан број напада, али претпостављамо да је у питању велики број - рекао је на крају судија.

Рочиште на ком је Србину изречена затворска казна протекло је бурно, а окривљени отац је са оптуженичке клупе поручио "да су му супруга и ћерка све ово сместиле".

- Ове оптужбе против мене су страшне и нехумане. Жена и ћерка су ме лажно оптужиле да би ми се осветиле, јер сам у прошлости имао љубавну аферу са женином сестром и она ме од тада мрзи. Трагично је то што је моја ћерка ове оптужбе изнела под притиском своје мајке - наводно је рекао окривљени у судници и у сузама упитао ћерку: "Зашто ово радиш?".

БОНУС ВИДЕО:

Брат убијене Невене објашњава како му је сестра отета

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".