Према сазнањима "Вијести", из те банкарске институције дан касније обавестили су полицију, када је Будванка М.О. рекла да она није захтевала да јој се исплати новац који је чувала у банци.

Из Управе полиције незванично је речено да је тада и утврђено да су новац дали особи која је приложила фалсификовану личну карту на име М.О. Преваранткиња је, наводно, 11. априла најавила да ће подићи уштеђевину у филијали банке у Херцег Новом, одакле су је, с обзиром да се ради о великом износу, обавестили када да дође.

Ушетала са ранцем и узела новац

Дан касније она је са ранцем ушетала у банку, узела новац и отишла.

Превара је откривена када су списи послати централи банке у Подгорици, одакле су контактирали клијенткињу која им је саопштила да дуже од годину није долазила у Црну Гору.

- По налогу тужиоца предузимају се јере и радње на идентификовању НН особе која је починила превару. Изузети су снимци са надзорних камера које су јасно забележиле починиоца - рекли су незванично из полиције.

Огласила се и банка

Према истим информацијама и у ЛБ се спроводи интерна истрага. Из те банке данас су саопштили да је НН лице уз употребу фалсификованих докумената починило "преварну радњу" на штету једног њиховог клијента.

Казали су и да су упознали надлежне са догађајем и да ће дати максималан допринос да се утврде кривци.

- Предузете су све мере да се оштећени клијент у целости заштити, уз напомену да се ради о изолованом случају који је покривен полисом осигурања и који не може утицати на редовно функционисање Банке - саопштили су из те банке.

(Вијести)

БОНУС ВИДЕО: Бранилац Мила Божовића

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".