Prema saznanjima "Vijesti", iz te bankarske institucije dan kasnije obavestili su policiju, kada je Budvanka M.O. rekla da ona nije zahtevala da joj se isplati novac koji je čuvala u banci.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi koja je priložila falsifikovanu ličnu kartu na ime M.O. Prevarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavestili kada da dođe.

Ušetala sa rancem i uzela novac

Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac i otišla.

Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

- Po nalogu tužioca preduzimaju se jere i radnje na identifikovanju NN osobe koja je počinila prevaru. Izuzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabeležile počinioca - rekli su nezvanično iz policije.

Oglasila se i banka

Prema istim informacijama i u LB se sprovodi interna istraga. Iz te banke danas su saopštili da je NN lice uz upotrebu falsifikovanih dokumenata počinilo "prevarnu radnju" na štetu jednog njihovog klijenta.

Kazali su i da su upoznali nadležne sa događajem i da će dati maksimalan doprinos da se utvrde krivci.

- Preduzete su sve mere da se oštećeni klijent u celosti zaštiti, uz napomenu da se radi o izolovanom slučaju koji je pokriven polisom osiguranja i koji ne može uticati na redovno funkcionisanje Banke - saopštili su iz te banke.

(Vijesti)

BONUS VIDEO: Branilac Mila Božovića

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".