Каплан је навео да је случај Керол потпуно независтан у односу на кривичну пријаву против Трампа због подмићивања звезде филмова за одрасле Сторми Данијелс пред изборе 2016. да не би открила њихову наводну сексуалну везу, пренео је Ројтерс.

Трампови адвокати позвали су прошле седмице окружног судију Луиса Каплана у савезном суду на Менхетну да одобри одлагање суђења до најмање 23. маја због, како су навели, недавног штетног медијског извештавања о кривичној пријави поднетој против Трампа.

Каплан је рекао да нема разлога за претпоставку да ц́е у мају порота бити у потпуности без утицаја медијског извештавања.

Судија је рекао да је велики публицитет медија изазвао сам Трамп сопственим изјавама, а да је затим оценио да је тај публицитет штетан по њега.

Керол је тужила Трампа, тврдећи да ју је крајем 1995. или почетком 1996. силовао у луксузној робној куц́и на Менхетну.

Керол је описала тај инцидент у својим мемоарима, а магазин ''Њујорк'' објавио је тај део у јуну 2019. године, након чега је Трамп изјавио да не познаје Керол, да она није његов тип, као и да је измислила епизоду о силовању да би продала своју књигу.

Трамп је у великој мери поновио своје порицање у октобру 2022. године.

БОНУС ВИДЕО: