Наредних дана пљускови ће бити ређи, очекује се више сунца и постепено отопљење, а за викенд и до +24 степена Целзијуса, најавио је метеоролог Марко Чубрило. Према његовим прорачунима почетком следеће седмице ће поново бити нестабилно и свежије.

За викенд ће бити још мало топлије, али су у суботу мало већа шансе за пљускове над већим делом Србије и севером Црне Горе. Максимална температура ће бити од +15 до +24 степена Целзијуса.

У недељу крајем дана на западу, југозападу и северозападу региона је могућа појава грмљавинских пљускова и то ће бити најава новог нестабилног периода који почиње од понедељка и вероватно ћа трајати до четвртка следеће недеље.

- У понедељак на западу свежије, али на истоку региона и даље релативно топло. Затим ће бити свежије над целим регионом и у среду би се максимум уз јак северозападни ветар могао кретати од +7 до +14 степени Целзијуса, што је испод просека за крај априла – каже Чубрило.

Метеоролог објашњава да му садашњи прорачуни за период око 27. априла дају врло ниске минимуме уз вредности која би се често спуштала испод +5 степени Целзијуса у низијама, док би на планинама било услова и за слаб мраз.

- Надам се да ће се ти прорачуни ублажити јер овако ниска температура никако не би одговарала биљним културама. После 27. априла биће топлије, али и даље без конкретног отопљења уз максимуме до око +19 степени Целзијуса, док је око 29. априла могуће ново погоршање са кишом и пљусковима – закључује метеоролог.

БОНУС ВИДЕО: