Narednih dana pljuskovi će biti ređi, očekuje se više sunca i postepeno otopljenje, a za vikend i do +24 stepena Celzijusa, najavio je meteorolog Marko Čubrilo. Prema njegovim proračunima početkom sledeće sedmice će ponovo biti nestabilno i svežije.

Za vikend će biti još malo toplije, ali su u subotu malo veća šanse za pljuskove nad većim delom Srbije i severom Crne Gore. Maksimalna temperatura će biti od +15 do +24 stepena Celzijusa.

U nedelju krajem dana na zapadu, jugozapadu i severozapadu regiona je moguća pojava grmljavinskih pljuskova i to će biti najava novog nestabilnog perioda koji počinje od ponedeljka i verovatno ća trajati do četvrtka sledeće nedelje.

- U ponedeljak na zapadu svežije, ali na istoku regiona i dalje relativno toplo. Zatim će biti svežije nad celim regionom i u sredu bi se maksimum uz jak severozapadni vetar mogao kretati od +7 do +14 stepeni Celzijusa, što je ispod proseka za kraj aprila – kaže Čubrilo.

Meteorolog objašnjava da mu sadašnji proračuni za period oko 27. aprila daju vrlo niske minimume uz vrednosti koja bi se često spuštala ispod +5 stepeni Celzijusa u nizijama, dok bi na planinama bilo uslova i za slab mraz.

- Nadam se da će se ti proračuni ublažiti jer ovako niska temperatura nikako ne bi odgovarala biljnim kulturama. Posle 27. aprila biće toplije, ali i dalje bez konkretnog otopljenja uz maksimume do oko +19 stepeni Celzijusa, dok je oko 29. aprila moguće novo pogoršanje sa kišom i pljuskovima – zaključuje meteorolog.

BONUS VIDEO: