Како пишу амерички медији пиштољ кориштен у кобној пуцњави на снимању филма “Руст” био је толико неисправан да је могао опали без икаквог притиска.

Тужиоци су званично одбацили оптужбу за убиство из нехата против глумца Алека Болдвина, до којег је дошло на сету током снимања филма "Руст" (Рђа), наводећи као разлоге нове доказе и недостатак времена да се обави дубља истрага.

Фото: Профимедиа, Инстаграм принтскрин/halynahutchins

 

 

Оптужба за убиство из нехата против Хане Гутијерез Рид, надзорнице оружја у филму, остала је непромењена, преноси АП.

- Откривене су нове чињенице које захтевају даљу истрагу и форензичку анализу - навели су тужиоци, али нису прецизирали о каквим чињеницама је реч.

Одбачен случај

У саопштењу се додаје да таква одлука не ослобађа Болдвина кривичне одговорности и оптужбе могу бити поново подигнуте, пошто је истрага и даље у току.

Фото: Профимедиа

 

 

- Задовољни смо одлуком да је одбачен случај против Алека Болдвина и подстичемо одговарајућу истрагу о чињеницама и околностима ове трагичне несреће - саопштили су Болдвинови адвокати Лук Никас и Алекс Спиро.

АП подсећа да је током снимања "Рђе", иначе вестерн филма, Болдвин уперио пиштољ у сниматељку Халину Хачинс током пробе када је нехотице опалио, усмртивши је и ранивши редитеља Џоела Соузу.

Случајно опалио

Болдвин је рекао да је пиштољ случајно опалио и да он није повукао обарач, али је ФБИ, с друге стране, утврдио да оружје није могло да опали ако није повучен окидач.

Фото: Профимедиа

 

 

Како пишу амерички медији пиштољ коришћен у кобној пуцњави на снимању филма "Руст" био је толико неисправан да је могао опали без икаквог притиска на окидач, рекао је извор за АБЦ Њуз у петак, због чега су тужиоци одбацили оптужбе против глумца Алека Болдвина због његове улоге у пуцњави 2021. године у којој је убијена сниматељка Халина Хачинс.

БОНУС ВИДЕО: