Фамилија и пријатељи испратили су убијене дечаке и девојчице на вечни починак. И међу јавним личностима има оних који су били блиски са жртвама и њиховим породицама. Скрхана од бола, певачица Анабела Атијас је са ћеркама била на сахрани једне од седам девојчица које је прошле недеље зверски усмртио тринаестогодишњи дечак, њихов друг из клупе, у незапамћеном масакру у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару. Поред њих, страдали су и један дечак и чувар школе, док су петоро деце и наставница историје рањени.

Најмлађа ћерка певачице била је блиска са млађом сестром једне од настрадалих девојчица.

- Млађа сестра настрадале девојчице ишла је са мојом ћерком у разред. Заједно су биле у боравку и цео дан су проводиле заједно. Предивна породица. Велика трагедија, претешки дани за све нас, нарочито за породицу - рекла је за видно потресена певачица.

Фото: АТА имагес

 

Као и њене колеге које су се јавно огласиле, како за медије тако и на друштвеним мрежама, и Анабела је занемела од туге и бола.

- Свака реч је сувишна. Познавала сам то дивно дете. Ђаци су дошли да испрате другарицу. Немам шта да кажем - рекла је Анабела.

Подсетимо, ученик седмог разреда у среду је из очевог пиштоља убио осморо деце у Основној школи "Владислав Рибникар", као и школског чувара, а ранио шесторо ђака и наставницу историје.

Начелник ПУ за град Београд Веселин Милић открио је да је дечак имао списак оних које је планирао да ликвидира. Због угрожавања опште безбедност, његов отац је приведен и одређен му је притвор до месец дана. Због овог немилог догађаја у земљи је проглашена тродневна жалост.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: