Кик-боксер Ненад Пагонис испричао је потресне детаље из свог живота, из периода када му се родила ћерка Теса. Он је описао своју борбу за здравље ћерке, која је рођена мртва, али и своју борбу са анксиозношћу због чега је у једном периоду имао самоубилачке мисли.

- Моја сада бивша жена и ја имали смо турбулентну везу. Она је остала трудна и кад је сазнала хтела је да абортира, па јој ја нисам дао, после сам ја хтео, а она није. Био је то катастрофа период, међутим кад смо се помирили то је све легло на своје место. Имали смо предивних момената у животу док смо чекали ћерку Тесу, ја сам почео да правим кућу за нас, ону какву сам одувек желео, јер као дете нисам имао ништа. 18. јануара она одлази да се породи, имала је савршену трудноћу, никакве проблеме. Мој другар ју је порађао и зове ме и каже сав узнемирен "било је проблема, али не брини, биће све у реду". Кад сам дошао у болницу, рекли су ми да је беба морала на интензивну негу. Докторка излази и каже ми: “Господине, немојте пуно да очекујете, то дете је рођено мртво и добило оцену један. Има оштећење мозга”. Беба је остала без кисеоника кад се родила и докторка ју је касније спасила јер ју је ставила у процес хлађења, нешто попут хибернације, где мозак одмара. Рекли су нам само да се молимо богу, да ништа друго не можемо. Ту почиње моја највећа борба са анксиозношћу - испричао је Ненад у емисији “Преживели” на К1 те наставио:

Фото: Н. Парушић

 

 

- Спасило ме је што сам у међувремену много радио на себи, након смрти оца. Кад сам Тесу први пут видео на интензивној нези, мене је то сломило. Видим бебу која изгледа као здраво дете, али је поглед одаје да није добро. Ту сам се одлучио да ћу се борити како знам и умем за њу. Проводио сам дан и ноћ у болници, масирао јој стопала, јер сам читао о тим акупунктурним тачкама које могу да стимулишу мозак. Супруга Маја јој певала, заједно смо јој константно причали и молио сам се сваку ноћ за њу. Седми дан долазимо у болницу, треба да је скидају са апарата и то је дан кад ти кажу - дете ће ти бити добро или ометено у развоју. Сећам се како је докторка прошла кроз ходник и показала ми палац на горе, а мени је пала стена са плећа. Урадили су скенер и додатне анализе и видело се да нема никаквих оштећења. Теса сада има пет година и здрава је и паметна девојчица, свира виолину, има јавне наступе, тренира џудо и прелепо слика. Мислим да нас је чула док је била на лековима и да смо јој помогли да се избори.

Међутим, кик-боксер је открио да тада креће његова борба са црним мислима.

Фото: Н. Параушић

 

 

- Након тога кренуо је још гори период мог живота, јер сам упознао човека који је остао без ћерке, што ме је навело да помислим да бих се убио да останем без своје ћерке Тесе. То је у мени пробудило највећу борбу са анксиозношћу. С друге стране сам био у дивном периоду живота, добили смо и сина, путовао сам често, играо бокс, али дођем кући са тренинга и мени крећу црне мисли. Нон-стоп замишљам како би било да се ћерки деси нешто лоше и то у мени изазива очај да желим да се убијем. Тада ме је стигао сав стрес свега што смо прошли, на крају сам дошао до тога да је смисао живота у тој духовној свести - истакао је Ненад те се осврнуо и на растанак са невенчаном супругом Мајом:

- На крају смо се Маја и ја развели, једноставно нисмо могли даље, а то је такође био велики ударац за мене. Одједном се нађем у празној кући, а увек сам био породичан човек. Плакао сам често, али сам сада научио највреднију лекцију. А то је да прихватим шта ми живот доноси. Схватио сам да живот тек има неке планове за мене.

БОНУС ВИДЕО: