Она је рекла да због сахране баке није могла да дође на редован час у уторак, па јој је Алексић смс поруком рекао да дође сутрадан у три поподне. Навела је да је средом Биљана Алексић држала часове по распореду, али да је тог дана није било.

- Сад не могу временски да определим, али у мојој глави је то злостављање јако дуго трајало, чинило ми се бесконачно - казала је Ивана. - Покушала сам да мислим о нечем другом, да се искључим из тога. Говорила сам немојте, немојте молим вас. Скупљала ноге, гурала га. Све време сам то радила и тресла сам се.

Она је испричала да су у студио тад око 18 часова дошла млађа деца и да је Алексић изашао из канцеларије да им зада задатак, да је викао на некога тамо и онда се вратио. На питања браниоца Зорана Јаковљевића шта је тада радила док је била сама, одговарала је да је тражила свој доњи веш и навлачила га, а онда стајала.

- Не знам колико је дуго био одсутан. Нисам изашла из канцеларије, плашила сам се њега. Нисам знала другачије, већ да ту морам да будем. Имала сам огроман, ирационалан страх - рекла је Ивана. - Имала сам код себе телефон, али нисам позвала никога да ми помогне. Било ме је срамота, нисам могла да причам о томе. Кад се вратио ухватио ме је за руку и одвео до стола. Дошла сам око три и остала сам до мрака у студију. Знам да ми је било јако тешко и да сам плакала.

Она је казала да је за њу силовање и злостављање исто, али је на питање судије Зорана Божовића прецизирала је да је оптужени два пута силовао. Навела је да не зна тачан број, али да је често одводио у канцеларију од новембра до маја и сваки пут злостављао.

- Осећала сам се понижено и поражено, што ме било срамота и што нисам имала храбрости да кажем шта се дешава. Тешко ми је да објасним да је он успео да ме искористи, моје поверење, а ја нисам имала снаге да се одупрем. Кад бих се сетила тих догађаја, потискивала сам их, као да се није дешавало мени, већ неком дугом и то ми се и данас дешава - казала је сведок оштећена. - Мика ме добро познавао и осећао слободу да ради грозне ствари, јер је знао да му верујем и да нећу имати снаге да то некоме кажем и да нећу рећи родитељима.

На питање судије шта значи то што је рекла да је осећала нарочиту пониженост, Ивана Велиновић је одговорила да је осећала да је она крива што јој се то десило, да је то њена срамота, да не може да му се супротстави и огромна количина немоћи у њој.

Подударност са Милениним исказом

На питања Алексићевог браниоца Зорана Јаковљевића Ивана Велиновић је рекла да није члан покрета "Ниси сама", да је психијатриско вештачење обављено у канцеларији адвоката Срђана Илинчића оца оштећене Иве Илинчић, а да су им адвокати рекли да тамо дођу.

Казала је да јој Милена Радуловић није давала инструкције пре давања исказа у тужилаштву, нити адвокати. На питање како онда објашњава подударност у њеном и Миленином исказу, судија Божовић је рекао да она не зна да има подударности и да не може на то да одговори. Казала је и да се пре прошлог рочишта са Миленом видела у кафићу иза суда и да је она дошла да јој да подршку.

"ГЛУПА НА ОЦА"

Бранилац Јаковљевић је рекао да је сведок оштећена навела да је Алексић вређао родитеље, па је питао да ли је вређао њене. Отац јој је иначе био професодр на ФДУ.

- Говорио би ми глупа си на оца, или ако нешто нисам добро рекла, да се види чија сам ћерка, а за мајку није ништа - казала је Ивана Велиновић, наводећи да је чула када им је Мика говорио, "нисам вам ја ни отац, ни мајка", али да је њен доживљај био да јој је као отац. Казала је и да је некада по казни ишла на умивање и да 50 пута напише друго Микино правило - "не љутим се ја што ме лажете, већ што мислите да вам верујем". Казала је и да никада није користила лажно име.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".