Ona je rekla da zbog sahrane bake nije mogla da dođe na redovan čas u utorak, pa joj je Aleksić sms porukom rekao da dođe sutradan u tri popodne. Navela je da je sredom Biljana Aleksić držala časove po rasporedu, ali da je tog dana nije bilo.

- Sad ne mogu vremenski da opredelim, ali u mojoj glavi je to zlostavljanje jako dugo trajalo, činilo mi se beskonačno - kazala je Ivana. - Pokušala sam da mislim o nečem drugom, da se isključim iz toga. Govorila sam nemojte, nemojte molim vas. Skupljala noge, gurala ga. Sve vreme sam to radila i tresla sam se.

Ona je ispričala da su u studio tad oko 18 časova došla mlađa deca i da je Aleksić izašao iz kancelarije da im zada zadatak, da je vikao na nekoga tamo i onda se vratio. Na pitanja branioca Zorana Jakovljevića šta je tada radila dok je bila sama, odgovarala je da je tražila svoj donji veš i navlačila ga, a onda stajala.

- Ne znam koliko je dugo bio odsutan. Nisam izašla iz kancelarije, plašila sam se njega. Nisam znala drugačije, već da tu moram da budem. Imala sam ogroman, iracionalan strah - rekla je Ivana. - Imala sam kod sebe telefon, ali nisam pozvala nikoga da mi pomogne. Bilo me je sramota, nisam mogla da pričam o tome. Kad se vratio uhvatio me je za ruku i odveo do stola. Došla sam oko tri i ostala sam do mraka u studiju. Znam da mi je bilo jako teško i da sam plakala.

Ona je kazala da je za nju silovanje i zlostavljanje isto, ali je na pitanje sudije Zorana Božovića precizirala je da je optuženi dva puta silovao. Navela je da ne zna tačan broj, ali da je često odvodio u kancelariju od novembra do maja i svaki put zlostavljao.

- Osećala sam se poniženo i poraženo, što me bilo sramota i što nisam imala hrabrosti da kažem šta se dešava. Teško mi je da objasnim da je on uspeo da me iskoristi, moje poverenje, a ja nisam imala snage da se oduprem. Kad bih se setila tih događaja, potiskivala sam ih, kao da se nije dešavalo meni, već nekom dugom i to mi se i danas dešava - kazala je svedok oštećena. - Mika me dobro poznavao i osećao slobodu da radi grozne stvari, jer je znao da mu verujem i da neću imati snage da to nekome kažem i da neću reći roditeljima.

Na pitanje sudije šta znači to što je rekla da je osećala naročitu poniženost, Ivana Velinović je odgovorila da je osećala da je ona kriva što joj se to desilo, da je to njena sramota, da ne može da mu se suprotstavi i ogromna količina nemoći u njoj.

Podudarnost sa Mileninim iskazom

Na pitanja Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića Ivana Velinović je rekla da nije član pokreta "Nisi sama", da je psihijatrisko veštačenje obavljeno u kancelariji advokata Srđana Ilinčića oca oštećene Ive Ilinčić, a da su im advokati rekli da tamo dođu.

Kazala je da joj Milena Radulović nije davala instrukcije pre davanja iskaza u tužilaštvu, niti advokati. Na pitanje kako onda objašnjava podudarnost u njenom i Mileninom iskazu, sudija Božović je rekao da ona ne zna da ima podudarnosti i da ne može na to da odgovori. Kazala je i da se pre prošlog ročišta sa Milenom videla u kafiću iza suda i da je ona došla da joj da podršku.

"GLUPA NA OCA"

Branilac Jakovljević je rekao da je svedok oštećena navela da je Aleksić vređao roditelje, pa je pitao da li je vređao njene. Otac joj je inače bio profesodr na FDU.

- Govorio bi mi glupa si na oca, ili ako nešto nisam dobro rekla, da se vidi čija sam ćerka, a za majku nije ništa - kazala je Ivana Velinović, navodeći da je čula kada im je Mika govorio, "nisam vam ja ni otac, ni majka", ali da je njen doživljaj bio da joj je kao otac. Kazala je i da je nekada po kazni išla na umivanje i da 50 puta napiše drugo Mikino pravilo - "ne ljutim se ja što me lažete, već što mislite da vam verujem". Kazala je i da nikada nije koristila lažno ime.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".