Многи не знају да је популарна водитељка завршили глуму на академији уметности БК универзитета.

Уписавши академију, сусрела се са проблемом због свог изворног дијалекта и лошег акцентовања. С обзиром на своју жељу да буде глумица, за помоћ се обратила Милки Цанић, која јој је у великој мери помогла да савлада те потешкоће.

Дебитантску улогу на телевизији добила је у серији М(ј)ешовити брак, где се 2003. године појавила као епизодна глумица. Остварила је и мање улоге у серијама "Војна академија" и "Лако је Ралету".

Иначе, много пре успешне каријере и "Слагалице", Марија Вељковић је била цимерка са глумицом Бојаном Ординачев.

Студентски живот глумаца увек крије занимљиве приче, од оних ко је био с ким на класи, до студентских љубави па преко цимерских договодвштина. Две цимерке по уписивању факултета су биле Бојана Ординачев и Марија Вељковић коју данас знамо више по водитељском раду.

Бојана Ординачев је дошла из Новог Сада, а Марија Вељковић из Зајечара, како би опробале срећу на Факултету драмских уметности.

Фото: Сарић С.

 

 

- Кад сам изашла на пријемни у Новом Саду, код Петра Банићевића, он ме је, чим је видео фотографије које сам донела уз пријаву, питао: "А зашто ви не бисте покушали да се бавите менекенством?”. "Молим?", одговорила сам, "Видећете ви! Довиђења!", и само изашла напоље - рекла је Бојана и додала:

- Други пут сам прошла у ужи избор код Боре Драшковића, али нисам прошла даље. И онда ми је Марија Вељковић, с којом сам тад живела и која је потпуно исто прошла на пријемном, рекла да је чула да треба да се оформи експериментална класа на БК академији и обе смо примљене.

Бојана је имала идеју да након завшеног факултета се врати у Нови Сад, али живот је имао другачије планове, па је остала да живи и после студија у главном граду.

БОНУС ВИДЕО: