Око пола тоне кокаина заплењено је у Доминиканској Републици, а како сазнајемо, дрога је требало да се транспортује у Холандију! Реч је о главној луци одакле озлоглашени картел преузима наркотике, а после бројних хапшења, ова екипа бележи губитак за губитком!

Доминиканска полиција запленила је у једном складишту, у околини Санта Доминга, престонице те државе, 500 килограма кокаина вредности око 50 милиона евра. Како наводе локални медији, дрога је требало да се транспортује у Европу у холандску луку Ротердам, а затим је требало да се даље шири по европском тржишту.

ФОТО:Принтскрин/Доминиканскаполиција

 

 

- Полиција је упала у једно складиште у приморској луци у околини Санта Доминга и затекла десет контејнера из Колумбије. У једном од њих се налазило крзно, али и 541 пакет са око 500 килограма кокаина. У тој земљи је покренута озбиљна истрага како би се утврдило који европски клан стоји иза пошиљке. Очекују се бројна хапшења  - наводи се у тексту.

Највероватније је реч управо о балканском картелу, на чијем челу је и један од вођа кавачког клана Радоје Звицер. Лука у Ротердаму годинама важи за једну од главних улазних тачака дроге из Јужне Америке у Европу, а сумња се да је управо ова заплена још један од удара на балкански картел.

ФОТО:Принтскрин/Доминиканскаполиција

 

 

 

Српска полиција је у историјској акцији „Изи“ у више градова у Србији ухапсила 13 чланова чувеног картела, а неки од њих су у тесној вези са Радојем Звицером, а помињани су и у току суђења Вељку Беливуку.
Чланови балканског картела сумњиче се за кријумчарење пошиљки с више тона кокаина које су стигле у Европу из Колумбије, Бразила, Еквадора али и преко западне Африке. Картел је наводно прошверцовао седам тона дроге и за само једну пошиљку прошле године уговорио исплату од 4,5 милиона евра.

- Реч је о око пет тона кокаина заплењеног на Аруби, 1,2 тоне кокаина заплењене у Хаселту у Белгији, као и о 743 килограма кокаина заплењеног у Ротердаму. Докази о њиховој умешаности у поменуте заплене прикупљени су током анализе података са апликације Скај - наводи наш извор.

Како сазнајемо, реч је о озбиљном удару на балкански картел, а очекују се и нова хапшења.

- У Србији је пало њих 13, а очекују се и нова хапшења. Међу ухапшенима је и велики број вођа тог клана, а задат им је озбиљан ударац запленама дроге у Србији и Доминиканској републици. Чешљањем комуникације преко апликације Скај дошло се до нових имена, али и рута којима би велике количине кокаина требало да стигну управо у Ротердам. Та холандска лука је главна тачка преко које дрога стиже за „кавчане“, „шкаљарце“ али и чувени балкански картел који је у тесној вези са „кавчанима“ - наводи извор близак истрази.

ФОТО:Принтскрин/Доминиканскаполиција

 

 

Подсетимо, само крајем новембра прошле године у белгијском граду Арлону, али и у Амстердаму и Луксембургу, ухапшено је осам особа, припадника кавачког клана, а том приликом заплењено је 115 тона кокаина.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".