Јуче ујутру око 10.40, девојчица (2009) је у женском тоалету ОШ „Други октобар“ напала другарицу из одељења (2010), највероватније ножем. Мотив напада је, бар засада, непознат.

- Немио догађај нам је пријавио школски полицајац, а наше колеге су разговарале са девојчицом која је напала другарицу и њеним родитељима и о свему су обавестиле Више јавно тужилаштво у Зрењанину. С обзиром на то да девојчица нападач још нема 14 година, реч је о малолетном лицу и све детаљније информације даће Више јавно тужилаштво - навео је извор. 

Како је незванично речено за "Ало" у зрењанинском Ургентном центру, повређена девојчица је после збрињавања разговарала са психијатром и потом је, у пратњи родитеља, пуштена кући.

Фото: АТА имагес

 

Зрењанинска полиција, сазнају "Новости", по налогу главног јавног тужиоца Основног јавног тужилаштва у Зрењанину, ухапсила је одредила задржавање до 48 часова Д. В. (1970) из Зрењанина, због сумње да је извршила кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.

У међувремену, припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су девојчицу (14) из околине града због сумње да је учинила кривична дела угрожавање сигурности, изазивање панике и нереда и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, пише "Ало".

Сумња се да је девојчица претила ученицима у разреду и на друштвеној мрежи пружала подршку К. К. који је починио масакр у београдској основној школи „Владислав Рибникар“.

Полиција је у њеној соби пронашла метак непознатог калибра.

Малолетница је уз кривичну пријаву приведена надлежном судији Вишег суда у Новом Саду, који јој је после саслушања одредио притвор до 30 дана.

БОНУС ВИДЕО: