Од састојака вам треба 7 грама сувог квасца и килограм оштрог брашна. За овај рецепт вам није потребно много новца. Треба вам 45 минута за припрему, а од састојака се могу направити два хлеба.

Рецепт иде овако: Најпре у већу посуду ставите квасац. Затим у њу сипајте 650 мл млаке воде и мешајте неколико минута. Додаје се већина брашна и пола кашичице морске соли. Треба мешати док се тесто не згусне. Чистим рукама се направи лоптица од теста, а ако је потребно дода се још брашна.

Након што ставите тесто на површину посуту брашном, месите га и развлачите пет минута. Када постане еластично ставите брашно на руке и поново направите лоптицу. Ставите га у посуду, по врху поспите брашно и покријте чистом и влажном кухињском крпом.

Оставите тесто да нарасте, око сат и 30 минута. Требало би да буде на топлом, да постане двоструко веће. Кувар каже да пажљиво обликујете хлеб и да га потом печете 35 минута. Требало би да добијете лепу златну боју, а овако припремљен хлеб може да се једе уз ручак или да се користити за припрему сендивича.

- Кување може бити добро за душу, а прављење хлеба је тако корисна, терапеутска, тактилна ствар. Бићете поносни на себе када га изрежете. Од једног једноставног рецепта за хлеб као што је овај, постоји милион ствари које можете да направите. Можете направити велики хлеб или мањи. Будите креативни. Можете да експериментишете и са брашном. Можете да користите интегрално, ражено или мешавину неколико различитих врста. Осим тога, хлеб можете да припремате са децом. Свидеће им се - рекао је Џејми.

БОНУС ВИДЕО: