Један од главних атрибута и одлика женствености јесу управо груди. Има их разних облика и величина, од малих, великих, преко издужених, па све до атлетских и оних предимензионалних. Иако је свака жена посебна на свој начин, многе занима једно - која је заправо идеална величина женских груди?

Студија објављена у часопису "Пластиц анд Рецонструцтиве Сургерy " проучавала је шта то груди чини идеалнима по величини, али и по пропорцијама.

Foto:Profimedia

 

Тако су научници са Универзитета у Њујорку открили да су груди средње величине с већим волуменом у горњем делу заслужиле највећу оцену у поређењу с другим грудима. Наиме, како би прикупили податке, истраживачи су прегледали слике 25 женских груди. Жене на фотографијама, просечне доби од 47 година, имале су естетску или реконструктивну операцију дојки између 2009. и 2019. године. У анкети је учествовало 1.021 испитаник, од којих су 52 % чиниле жене. Њима су приказане дводимензионалне фотографије груди те је од њих затражено да процене њихову привлачност.

Foto:Profimedia

 

- У испитивању велике и разнолике популације, утврђено је да су груди умерене величине с пунијом горњом половином имале веће резултате привлачности - написали су истраживачи.

Иначе, пуноћа горњег дела односи се на волумен груди изнад брадавица. Већина груди добила је оцену 2,5 од 5, али првих пет парова имало је просечну оцену 3,1. Размак између брадавица такође је био ужи, груди су биле постављене ближе једна другој, а удаљеност од брадавице до прегиба испод дојке била је краћа.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".