После још једног историјског успеха, у јавности је поново актуелна и прича о томе шта најбољи тенисер света ради у моментима када себи да "мало одушка". У једном интервју Ђоковић је својевремено говорио на тему алкохола.

- Јесам, напијао сам се док сам пио алкохол. Сада се напијам од љубави (смех) или других ствари. Када сам последњи пут био алкохол? Годинама не пијем било који алкохол, раније јесам и онда као спортиста који ретко пије алкохол, а то је опште познато, просто једна чаша било чега убаци у машину и не знам где сам - рекао је Новак у интервјуу за "VICE Sports".

Наставио је најбољи тенисер света са причом о испијању алкохолних пића.

Фото: Профимедиа

 

- Ако се то рачуна, имао сам таквих пијанстава пуно. И тога се не стидим, то је саставни део мог животног путовања, тежим ка томе да идем ка испуњавају неких циљева, спортских, у потрази за овим, у потрази за оним. Сад сам престао да трагам, а више да будем. Када кажеш трагам за нечим, била то срећа, љубав, припадност, шта год да је у питању себе већ држиш у некој будућности, неизвесности. У то верујем и практикујем скоро сваки дан, у моћ визуализације. То практикују најуспешнији спортисти, замислиш себе. Као што сам ја себе замислио да ћу освојити вимблдонски трофеј са седам година од импровизованих материјала. То је моћна ствар, али треба да буде уравнотежена са постојањем у садашњем тренутку - рекао је Новак.

БОНУС ВИДЕО: