Посинак једног од пет чланова посаде у подморници Титан објавио је своју фотографију са концерта "омиљеног бенда" Блинк-182. Време истиче да се пронађе подморница која је нестала у удаљеном делу северног Атлантика док је спуштала туристе да виде олупину Титаника.

Међу пет чланова посаде у подморници је британски милијардер истраживач Хамиш Хардинг. А његов посинак Брајан Сас објавио је поруку на свом Фејсбуку да се моли да ће се 58-годишњи председник компаније за приватне авионе Аction Aviation пронаћи.

- Хамиш, мој очух, изгубљен је у подморници, шаљем мисли и молитве да ће спасилачка мисија бити успешна - објавио је на Фејсбуку прошлог понедељка.

 

 

Али онда је неколико минута касније такође рекао да је био на концерту да слуша свој омиљени бенд Блинк-182. Уз своју фотографију на месту догађаја, признао је да би то могло да изгледа "неукусно", али би његова породица желела да он буде тамо.

- Можда би било неукусно бити овде, али моја породица би желела да будем на концерту Блинк-182 јер је то мој омиљени бенд и музика ми помаже у тешким тренуцима - написао је.

Фото: Фејсбук принтскрин/brian szasz

 

Поред тога, објавио је још једну поруку уз исту слику.

- Да, био сам на концерту синоћ. Шта је требало да радим, да седим код куће и гледам вести? Извините, али не. Овај бенд ми помаше да прођем кроз тешке периоде од 1998. године - написао је Брајан.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

У подморници су и пилот Стоктон Раш, извршни директор компаније која води експедицију, пакистански држављани Шахзада Давуд и његов син Сулејман, и француски истраживач Пол-Хенри Наргеолет. Појављују се наде да ће се посада пронаћи након што је канадска војна летелица за надгледање ухватила подводну буку, иако америчка обалска стража није објавила шта би то могло да буде.

Фото: Профимедиа, Фејбук принтскрин, Sky news принтскрин

 

Обалска стража је на Твитеру написала да је канадски П-3 Орион "детектовао подводну буку у области претраге". Спасиоци су затим преместили подводног робота у то подручје, али те претраге "дале су негативне резултате, али се настављају".

БОНУС ВИДЕО:

ЗАЈЕДНИЧКЕ ПАТРОЛЕ: Руска и кинеска авијација осам сати изнад азијско-пацифичког региона

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".