Ивана А, која је означена као директни извршилац преваре, осумњичена је да је 12. априла у јутарњим часовима дошла у филијалу "Ловћен банке" у Херцег Новом и користећи лажна документа са рачуна М.О. подигла око 1,36 милиона евра.

За милионску пљачку осумњичени су још Саша К. и Марко Д.

Осумњичени тројац терети се да је довео у заблуду службенике "Ловћен банке" у Херцег Новом.

Прво је Ивана А. 11. априла око 13 сати ушла у пословницу банке до које ју је довезао осумњичени саучесник Марко Д. и састала се са руководиоцем филијале.

- Лажно се представила као власница рачуна односно Будванка М. О. и руководиоцу филијале дала фалсификовану личну карту. Након тога затражила је да јој се сутрадан око 15 сати исплати сав новац са рачуна након чега је напустила банку - испричао је извор из истраге.

Руководилац филијале позван је истог дана око 16 сати путем Вибер апликације на свој мобилни и то са телефона који је користио осумњичени саучесник Саша К.

Фото: Принтскрин

 

На дисплеју телефона међутим писало је име стварне власнице рачуна.

- Особа која је позвала руководиоца филијале путем телефона представила се као стварна власница рачуна М.О. и затражила је да се исплата помери раније него што је договореног тога дана односно око 10.30 сати ујутро. Сутрадан у наведено време пред филијалу "Ловћен банке" у Херцег Новом таксијем долази поново осумњичена држављанка БиХ - наводи извор из истраге.

Ивана А. је потом легитимисана, потписала је исплатне налоге, узела са девизних рачуна М.О. 1,36 милиона евра, а након тога напустила банку.

Осумњичени Ивана А. и Саша К. су након саслушања пуштени да се бране са слободе док ће одлука о осумњиченом Марку Д. бити донета накнадно.

МУП Републике Српске је пре два дана саопштио да су у акцији кодног назива "Ловћен" ухапшене три особе и да су заплењени новац и дрога.

БОНУС ВИДЕО:

УБИСТВО У ЗЕМУНУ: Полиција на месту злочина, у току увиђај

(Српска инфо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".