- Желим да вас обавестим да је српски народ на Косову и Метохији изложен страшном погрому од стране приштинског режима Аљбина Куртија. Срби су свакодневно мета Аљбина Куртија. Њихова једина кривица је у томе што имају српска имена и презимена, и вероватно што не желе да напусте своје огњиште. Терор који проводи Куртијев режим више ни физички не може да се поднесе. 

- У складу са свим чињеницама, а и због коректне и професионалне сарадње коју имамо, ја сам обавестио команданта КФОРА да са великом зебњом пратимо догађаје и захтевамо предузимање хитних мера у заштити српског народа и права на његов опстанак. Ово је наша молба јединицама КФОРА, целом КФОРУ и другим међународним безбедоносним институцијама на Косову и Метохији. 

- Војска Србије је испуњавала и испуњава све своје међународне правне обавезе које произилазе из Резолуције Уједињених нација 1244, војно-техничког споразума и свих привремених процедура, за рад и режим рада дуж административне линије. Данас је јасно да међународна заједница не испуњава своје. Војска Србије, уколико добије наређење од врховоног команданта, извршиће сва наређења у потпуности - рекао је он.  

БОНУС ВИДЕО: