- Želim da vas obavestim da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen strašnom pogromu od strane prištinskog režima Aljbina Kurtija. Srbi su svakodnevno meta Aljbina Kurtija. NJihova jedina krivica je u tome što imaju srpska imena i prezimena, i verovatno što ne žele da napuste svoje ognjište. Teror koji provodi Kurtijev režim više ni fizički ne može da se podnese. 

- U skladu sa svim činjenicama, a i zbog korektne i profesionalne saradnje koju imamo, ja sam obavestio komandanta KFORA da sa velikom zebnjom pratimo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava na njegov opstanak. Ovo je naša molba jedinicama KFORA, celom KFORU i drugim međunarodnim bezbedonosnim institucijama na Kosovu i Metohiji. 

- Vojska Srbije je ispunjavala i ispunjava sve svoje međunarodne pravne obaveze koje proizilaze iz Rezolucije Ujedinjenih nacija 1244, vojno-tehničkog sporazuma i svih privremenih procedura, za rad i režim rada duž administrativne linije. Danas je jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije, ukoliko dobije naređenje od vrhovonog komandanta, izvršiće sva naređenja u potpunosti - rekao je on.  

BONUS VIDEO: