Познати боксер Петар Мауковић, који је ухапшен због сумње да је покушао да убије госта на једном сплаву на ком је радио као обезбеђење, на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, одлучио је да се брани ћутањем.

- У Вишем јавном тужилаштву у Београду данас је саслушан Петар М. (39) због сумње да је 1. јула ове године као радник обезбеђења на једном београдском сплаву безобзирним насилничким понашањем покушао да лиши живота М.В, док је С.В. нанео лаке лако телесне повреде. Осумњичени се на саслушању бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану -потврђено је из тужилаштва.

Након саслушања тужилаштво је, како се наводи, предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да му одреди притвор из свих законских разлога - због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке, да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду, као и због узнемирења јавности.

- Осумњиченом се на терет стављају кривична дела тешко убиство у покушају и лака телесна повреда - додаје се у саопштењу.

Сумња се да је 1. јула око 00.40 часа испред улаза на сплав на савском кеју, најпре радник обезбеђења М.К. ушао у расправу са М.В. и С.В, у коју се такође радник обезбеђења Петар М. укључио, па је из непознатих разлога кренуо да песницама удара оштећене у пределу главе и тела. М.В. је покушао да бежи, али је Петар М, како се сумња, наставио да га удара, услед чега је оштећени пао, а Петар М. му је задао још један удараc у главу песницом, наневши му тиме тешке телесне повреде опасне по живот у виду прелома темене кости, уз крварење између мозга и лобање.

- Док је М.В. остао да лежи, Петар М. је наставио да удара С.В. песницом у пределу главе и тела, наневши му лаке телесне повреде, након чега је окривљени напустио лице места - додаје се у саопштењу тужилаштва.

Како је Курир објавио, Мауковић је иначе син јавне тужитељке Љиљане Мауковић, која је запослена у Одељењу за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Из Вишег тужилаштва нису желели да коментаришу ова сазнања Курира,к наводећи да ће ухапшени бити третиран у складу са законом, као и сваки други окривљени.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".