Једна од највећих глумачких дива, Мира Фурлан, напустила нас је нешто више од две године. Мира је иза себе оставила сина Марка Лава Гајића и супруга Горана Гајића. Преминула је од компликација које је изазвао вирус Западног Нила у 66. години у Лос Анђелесу. 

Мирин син Марко Лав је скроман момак, није никада био део јавног света. Завршио је средњу школу и ИТ. Каријера у изабраној струњи му је кренула блиставо. Живи у њиховом породичном дому у Лос Анђелесу. Многи који су га видели сложили су се да јако личи на мајку, а Мирин супруг Горан је објавио њено писмо посвећено њиховом наследнику у њеној књизи, преноси Најжена. 

Фото: В. Данилов

 

- Да ли пишем ову књигу за тебе? Да би ти могао да разумеш шта се дешавало пре тебе? Како би могао провирити у далеки, давно нестали свет из ког су потекли твоји родитељи? Да ли уопште желиш да знаш нешто о томе? Да ли ти треба тај тежак пртљаг, пртљаг који твоја мајка вуче са собом цео свој живот, не налазећи начина да га бар зачас одложи? Или пишем за себе, себи? Зашто? Да ли зато да „боље разумем саму себе“ покушавајући да детектујем скривену „причу“ у раштрканом, нелогичном, хаотичном наративу својега живота? Док сам покушавала одговорити на та питања на која одговор није могућ, борећи се с речима језика који није мој (иако се дрско претварам да јесте), десило се нешто јако чудно: одрастао си - део писма је које је Мира написала за свог сина.

БОНУС ВИДЕО: