Jedna od najvećih glumačkih diva, Mira Furlan, napustila nas je nešto više od dve godine. Mira je iza sebe ostavila sina Marka Lava Gajića i supruga Gorana Gajića. Preminula je od komplikacija koje je izazvao virus Zapadnog Nila u 66. godini u Los Anđelesu. 

Mirin sin Marko Lav je skroman momak, nije nikada bio deo javnog sveta. Završio je srednju školu i IT. Karijera u izabranoj strunji mu je krenula blistavo. Živi u njihovom porodičnom domu u Los Anđelesu. Mnogi koji su ga videli složili su se da jako liči na majku, a Mirin suprug Goran je objavio njeno pismo posvećeno njihovom nasledniku u njenoj knjizi, prenosi Najžena. 

Foto: V. Danilov

 

- Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao da razumeš šta se dešavalo pre tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svet iz kog su potekli tvoji roditelji? Da li uopšte želiš da znaš nešto o tome? Da li ti treba taj težak prtljag, prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom ceo svoj život, ne nalazeći načina da ga bar začas odloži? Ili pišem za sebe, sebi? Zašto? Da li zato da „bolje razumem samu sebe“ pokušavajući da detektujem skrivenu „priču“ u raštrkanom, nelogičnom, haotičnom narativu svojega života? Dok sam pokušavala odgovoriti na ta pitanja na koja odgovor nije moguć, boreći se s rečima jezika koji nije moj (iako se drsko pretvaram da jeste), desilo se nešto jako čudno: odrastao si - deo pisma je koje je Mira napisala za svog sina.

BONUS VIDEO: