Српска глумица Марија Петронијевић коју смо запамтили у серији "Село гори, а баба се чешља" као Радашинову снајку, докторку Ивану, дуже време се посветила сточарству и пољопривреди.

Тај посао јој више него одлично иде! Марија на друштвеним мрежама редовно објављује видео снимке на којима се види колико је посвећена и види се да јој рад на село заиста прија и да тај посао обавља са уживањем.

Петронијевићева је недавно на Инстаграму објавила да бесплатно дели природно, прегорело ђубриво из овчијег стајњака, а једини услов је да заинтересовани сами обезбеде превоз.

 

 

- Уколико сте из Висибабе, Пожеге или неког суседног села, а планирате да се упустите у производњу органске и здраве хране, ово би могла бити прилика за вас. На мом имању се налази овчији стајњак, углавном прегорео, који је идеалан за ваше пољопривредне потребе. Уколико финансијске околности не дозвољавају да инвестирате у ово природно ђубриво, с радошћу бих донирала по једну приколицу свакој породици којој је потребан. Једини услов је да имате могућност да пошаљете или довезете трактор са приколицом на моје имање, како бисмо могли да обавимо утовар. На имању данас имамо утоваривач.

Молим вас да ми претходно пошаљете поруку како бисмо се договорили око детаља ваше посете.

Фото: В. Данилов

 

 

Важна напомена: На мом имању се налази количина за више од 300 тракторских приколица стајњака. За моје потребе је довољно око 200, те би ми било драго да преостали део поделим са онима који би могли да га искористе у својој производњи, а нису у прилици.

Такође ако је некоме потребан стајњак а имао би осећај непријатности да га добије на поклон, и размена је могућа. Потребни су ми и кукуруз и јечам... али и они који би хтели да ми помогну у фарбању коља, и разним другим пословима - поручила је Марија Петронијевић на Инстаграму.

БОНУС ВИДЕО: