Како се наводи на сајту РХМЗ, око 19 часова очекује се да олуја стигне у Србију, где ће најпре погодити западне делове Војводине, Мачву, као и доње Подриње.

Јако грмљавинско невреме из Загребачке регије у Хрватској брзо се измешта ка Осјечкој регији. До границе са Србијом наилазак грмљавинског система очекује се око 19 х - најпре ће захватити западне делове Војводине, Мачву и доње Подриње, пише на сајту РХМЗ.

Подсетимо, републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) раније данас издао је упозорење на временске непогоде и најавио развој суперћелијских облака.

"Област од Алпа, преко западног Балкана и Србије до региона Карпата од данас до суботе увече очекује јака грмлјавинска активност. Развоји суперћелијских облака локално ће бити веома снажни и брзопокретни (премештаће се са запада-северозапада ка истоку) уз појаву крупног града (> 5 цм у пречнику) и уз краткотрајно олујне (> 24 м/с), изоловано и орканске (> 28 м/с) ударе ветра у зони најинтензивнијих облака.

На снази и упозорење на високе температуре

"Максималне температуре које се данас очекују у Србији износе од 33 до 38 °С. Сутра мањи пад дневних максимума, али у петак и суботу у јужним, а делом и у централним крајевима землје поново се очекују вредности од 35 до 38 °С.

Након краткотрајног освежења у неделју, почетком следеће седмице нови продор веома топлог ваздуха са севера Африке условиће температуре око 40 °С", наводи се у упозорењу РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".